21 Mayıs 2011 Cumartesi

Arastirmalar, bas agrisi sikâyeti olanlarin oraninin toplumda yüzde 90'lara ulastigini gösteriyor.


Çalismalarda, lodosun insanlari bedensel ve ruhsal yönden etkiledigi belirtiliyor. Özellikle de çocuklar, yaslilar ve hassas bünyeli kisilerde bas agrisina neden oldugu ifade ediliyor.


Hasta sayisi artiyor
Son günlerde artan lodos firtasi ile birlikte bas agrisi yakinmasiyla basvuran hasta sayisinda artis olduguna dikkat çeken Amerikan Hastanesi Nöroloji Bölümü’nden Nöroloji Uzmani Dr. Bülent Kahyaoglu, lodosun özellikle kis mevsiminde görüldügünü belirterek “Sicak ve basik bir hava durumudur. Özellikle migren tipi bas agrisi öyküsü olan kisilerde belirgin tetiklidir. Ancak diger tip bas agrilarini da tetikler” dedi.


Çevreden etkileniyor
Bugün’den Münevver Çakirtas’in haberine göre migrenli bireylerde ‘allodi’ denilen diger insanlarda belirgin etki yaratmayan çevre kosullarina asiri duyarli olduklarini aktaran Dr. Kahyaoglu, “Havadaki nem, basinç degisiklikleri ataklari uyarir ve tekrarlanmasini saglar” ifadesini kullandi.


Agrinin çesitleri var
Migren disi bas agrilarinda bu özelligin o kadar yogun olmasa da bulundugunu söyleyen Dr. Kahyaoglu, “Bas agrisi çeken kisilerde birden çok bas agrisi tipi oldugu bilinmektedir. Bu nedenle çok genel diger tetikleyici-ler gibi (stres, açlik vb) lodosda bunlari tetikler” seklinde konustu. Dr. Kahyaoglu söyle devam etti: “Bazi bireyler normalde bas agrisi çekmeseler bile lodoslu havalarda basinç, dolgunluk seklinde agri çekiyorlar. Siddetli ve sersemletici bir rüzgar türü olan lodosun bu etkilerini bilmek, o dönemdeki agrilari bu gözle degerlendirmek gerekir.”


Kaynak : http://www.internethaber.com/siz-de-ruzgar-kurbani-olmayin-314354h.htm

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder