21 Mayıs 2011 Cumartesi

Bagirsak solucanlari tenyalar,yuvarlak solucanlar ve kil kurtlari olarak üçe ayrilabilir.Tenyalar 7-8 metreye kadar uzayabilir,halk arasinda serit olarak bilinir. Iyi pismemis etlerle insanlara geçer.


Serit olan kisilerde karin sisligi, bulanti ve istahsizlik görülür. Bagirsak,normal çalismaz ve sinir sistemi bozuklugu bas gösterir.

Bagirsak parazitleri için bitkisel formüller:


Tenyalari düsürmek için :


* 1 çorba kasigi egrelti otu 2 su bardagi kaynar suya konularak çay gibi demlendirilir.15 dakika ara ile aç karnina birer su bardagi içilir.


* 1 litre kaynar suya 1 yemek kasigi kekik konularak 15 dakika demlendirildikten sonra süzülür. Sabahlari aç karnina 1 su bardagi.gün boyu toplam 4 bardak tüketilir.


* Ince rendelenmis 200 gram havuç sabahlari aç karnina yenilir.Ögleye kadar bir sey yenmez.Ögle ve aksam yemeklerinden 20 dakika önce 100 er gram daha yenir. 5-6 gün boyunca bu uygulamaya devam edilmelidir.


Yuvarlak solucanlari düsürmek için:


Yuvarlak solucanlar 10-20 cm boyunda olup genellikle 3 ile 10 yas arasi çocuklarda görülür.Karin sislligi,karin agrisi,zayiflama ve kasinti görülür.


Tedavisi için:1 su bardagi kaynar suya 1 tatli kasigi papatya konulur.10 dakika demlendirilip süzülür. Yemeklerden 1 saat önce günde 3-4 bardak içilir.


Kil kurtlari için:


Kil kurtlari 3-4 milimetre boyunda olup gözle zor görülen ufak kurtlardir.Geceleri uykusuzluk,sinir bozuklugu,bas dönmesi ve apandist bölgesinde agrilara sebep olurlar.


Sabahlari aç karnina 250 gram çilek yenilip,ögleye kadar baska bir sey yenmezse sifa olur.Bir süre buna devam edilmelidir.


Prof. Dr. Ahmet Maranki

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder