21 Mayıs 2011 Cumartesi

Beyonce Knowles, Hillary Swank, Uma Thurman gibi pek çok ünlünün cildini emanet ettigi ünlü Dr. Howard Murad, geçtigimiz günlerde Istanbul’daydi. Dr. Murad bir röportajinda ‘kozmetik dünyasinda, cildin gençligini çok uzun yillar korumayi mümkün kilan, hatta hücrelerin su tutabilme özelligini artiran formüllerle 70 yasindaki birisinin 30 gibi görünmesine olanak taniyan’ formüllerin birbiri ardina sunuldugu müjdesini verdi. Dr. Murad, yine de bir kadinin cildi için yapabilecegi en iyi seylerin basinda iyi beslenmenin ve stresten uzak durmanin geldigini kaydetti.

Estetik mi kremler mi?

Estetik operasyonlar cildin gerginligini saglayabilir ancak yapisini degistiremez. Öte yandan cildinize uyguladiginiz etkili ürünler cilt yapisini iyilestirerek sikilik verebilir.Etkinligi klinik çalismalar ile kanitlanmis kremler cilt yüzeyinde çok iyi sonuçlar elde edilmesini saglayabilir. Ancak unutmamak gerekir ki tüm kremler, sadece cildin yüzde 20’sini olusturan en üst tabaka olan epidermisi etkiler.
Cildin geri kalanini olusturan canli kisma ancak içeriden müdahale edebilirsiniz. Bu da saglikli beslenmek ile mümkün. Saglikli beslenerek dolayisiyla cilde ihtiyaci olan besinleri göndererek ve Su Prensibi’ne göre hücrelerin hasarini minimuma indirip suyu hücrede muhafaza etmeye çalisarak çok iyi sonuçlar elde etmek mümkün. Los Angeles’taki arastirma merkezimizde yürütülen çalismalarda aldigim sonuçlar da bu yönde. Estetik müdahaleye karsi degilim, insanlari aynaya baktiginda mutlu edecek her seye varim. Ama ben cildin yapisini onarmaya yönelik uzun vadeli yatirimlari tercih ediyorum.


Cildinizi koruyun
Iyi beslenmek cilt sagligi konusunda yapilmasi gereken en önemli adimlardan bir tanesi. Ancak cildi çevreden gelen zarara, hava kirliligine, günes isinlarina, sigara dumanina karsi da korumak önemli. Ayrica az önce bahsettigimiz gibi stresi ve üzüntüyü de hayatimizdan mümkün oldugunca uzaklastirmak sart.


Olumlu düsünün
Taze sebze meyve tüketmeye özen göstererek iyi beslenmek ve stresi azaltmaya çalismak! Hastalarima sürekli pozitif düsünmeyi ögütlerim. Her gün yatmadan önce, gün içerisinde olan 3 olumlu olayi not edin, bulamiyorsaniz zorlayin. Sadece olumlu düsünmeye baslamanin stresi azaltmanin cildiniz üzerindeki olumlu etkilerini fark etmemeniz mümkün degil.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder