21 Mayıs 2011 Cumartesi

Siyah Noktalara Maske 150x150 Siyah Noktalara Bitkisel Tedavi


Bir çorba kasigi yogurdun içine bir limonun rendelenmis kabugunu ve bir yemek kasigi misir unu ekleyin. Bunu karistirarak yüzünüze masaj yaparak sürün ve 15 dakika bekletin. Ardindan yüzünüzü ilik su ile yikayin. Siyah noktalariniza iyi gelecektir.


Haftada bir gün bir tatli kasigi misir unu ve kili, el kremini, su ile karistirin ve cildinize sürüp, ovarak çikarin. siyah noktalar için etkili bir maskedir.


Kirmizi turpu, yikadiktan sonra, kabuklariyla birlikte, rendeleyin. Bir tülbent yardimi ile süzdükten sonra, turp suyunu,elma sirkesiyle karistirin. Günes görmeyen bir yerde, 3 gün bekletin. Bir pamuk yardimiyla, sivilce siyah noktalarin üzerine sürün. 3. günden itibaren kesin sonuç almaya baslayacaksiniz. 7-10 gün kullanilir.
Yarim su bardagi suya, 3 çorba kasigi kadar elma sirkesi ekleyip iyice kaynatin. Daha sonra atesi kisin ve basiniza bir örtü örtüp, yüzünüzü buhara tutun, 15-20 dakika buhar verin. Yari yariya sulandirilmis elma sirkesiyle yüzünüzü silin. Bu islemi haftada 2 kez tekrarlayabilirsiniz. Sonuçta siyah noktalarin yok oldugunu ve cildinizin parladigini göreceksiniz.
1 tatli kasigi yumurta beyazinin içine 2 tatli kasigi toz seker koyup beyaz köpükler olusuncaya kadar çirpin. Çirptiktan sonra olusan köpüklerden alip ince bir katman halinde yüzünüze sürün ve kuruyunc1 tatli kasigi yumurta beyazinin içine 2 tatli kasigi toz seker koyup beyaz köpükler olusuncaya kadar çirpin. Çirptiktan sonra olusan köpüklerden alip ince bir katman halinde yüzünüze sürün ve kuruyuncaya kadar bekleyin. Kuruduktan sonra parmaklarinizin uçlariyla o katmani çekin. Sonra ilik su ile yikayin. Farki hemen farkedeceksiniz. 3 gün üst üste yaparsaniz kesin çözüm oluyormus.


Birer tutam kirlangiç otu, ayrik otu bir kaba konularak üzerine bes bardak su ilave edilip kaynatilir ve bir gece dinlendirdikten sonra siyah noktalarin üzerine sürülür.


Birer tutam nane, yabani kekik yapragi, ihlamur bir kaba konulup su ilave edilerek kaynatilir. Soguyunca siyah noktalarin üzerine sürülür.


Bir adet olgun domates ezilir, ince tülbentle süzülür. 1 tatli kasigi gliserin ve 2 damla asilbent tentürü katilip karistirilarak siseye doldurulup kullanilmak üzere saklanir. Cildin siyah noktali kisimlarina bolca sürülür.


1 tatli kasigi gliserin ve iki damla asilbent tentürü katilip karistirilarak siseye doldurulup kullanilmak üzere saklanir. Cildin siyah noktali kisimlarina bol miktarda sürülür.


Bir yemek kasigi limon suyuna bir kahve kasigi gliserin ve bir çay kasigi badem yagi ilave ederek karistirin. Hazirladiginiz maskeyi yüzünüze sürerek 20 dakika beklettikten sonra ilik suyla yikayarak durulayin. siyah noktalarinizin azaldigini fark edeceksiniz.
Bu maske haftada iki defa uygulanabilir.
Bir çorba kasigi yulaf ununu, ebe gömeci, hatmi çiçegini birer tutam alarak çay gibi demleyin. Süzdükten sonra içine bir çay kasigi deniz tuzunu karistirin ve bulamaç gibi bir karisim elde edin. Cildinize sürdükten sonra 10 dakika sonra ovarak çikarin. Her gece de limon suyu sürmeyi ihmal etmeyin.
Bu uygulamayi haftada bir kez mutlaka yapin. Bir çorba kasigi yesil kil, 7 damla portakal yagi, 7 damla kayisi yagi, 7 damla okaliptüs yagi ve bir tatli kasigi gül suyunu karistirip cildinizde 20 dakika bekletin. Bu maskeyi de haftada bir kez yapmaniz yeterlidir.Cildinize uygun bir nemlendirici de kullanmanizda fayda var. bir çorba kasigi misir unu, bir çorba kasigi islatilmis kil, bir çorba kasigi el kremi ve yine ayni oranda suyu karistirip cildinize sürün. 5 dakika beklettikten sonra ovarak çikarin. Ciltteki pütürler biraz olsun gider. Ardindan 500 gram kaynar suya birer tutam ebegümeci ve biberiye koyun, bunu çay gibi demleyin. Süzdükten sonra yüzünüzü bu suyla yikayin. Cildinizi temiz tutmayi ve yediklerinize dikkat etmeyi de unutmayin. 1 çay kasigi sivi kastil sabununu (pek çok saglikli gida saticisi dükkanindan temini mümkündür.)


1 damla çay agaci veya kekik esansi yagi ile karistirin.


Iki avuç hanimelinin çiçeklerini ve bir avuç gelincik çiçegini kuruttuktan sonra ufalayarak toz haline getirin. Içine bir adet çirpilmis yumurtanin beyazini, bir çorba kasigi sarimsak suyunu ve bir tatli kasigi domates suyunu ve bir miktar margarini ilave ederek yogurun ve karisimin bulundugu tencereyi kaynar su dolu baska bir tencerenin içine koyarak macun kivamina gelene kadar karistirin.


Hazirladiginiz karisimi yumusak bir firça yardimi ile yüzünüze sürüp yarim saat bekletin ve yüzünüzü ilik su ile yikayin. Karisimi en az on bes gün boyunca günde bir kere kullanmalisiniz.
Bir avuç kuru üzüm ile bir çorba kasigi hindiba tohumunu havanda birlikte döverek ezin. Içine krem kivamina gelene kadar zeytin yagi katarak karistirin. Sivilceli bölgeye hazirladiginiz kremden günde iki defa sürün.


Bir adet salataligi soyup suyunu çikartin. salatalik suyunun içine bir fincan limon suyu, bir çorba kasigi badem yagi ve bir adet çirpilmis yumurta aki ilave ederek iyice karistirin. Hazirladiginiz karisima krem kivamina gelinceye kadar patates unu ilave ederek yogurun. Hazirladiginiz kremi cildinize maske seklinde sürüp yirmi dakika kadar bekleyin ve yüzünüzü ilik su ile yikayin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder