21 Mayıs 2011 Cumartesi

Bit Otu (Delphinium staphisagria): Bir metreye kadar uzayabilen, mor renkte çiçekler açan, iki yillik, otsu bir bitkidir. Hazeran ya da Hezaren olarak da bilinir. Içerisinde çesitli alkaloitler, sabit ve uçucu bir yag bulunur. Bit, pire, kene gibi zararlilari öldürmekte etkilidir. Romatizma agrilarini hafifletir.Saç dökülmesini ilk kullanimda engeller saç derisindeki bakteri ve kepek gibi olusumlari engeller saç derisindeki kan dolasimini hizlandirir,Saça parlaklik verir,hizli uzamansini saglar saç uçrarindaki kiriklari onarair .(bir çok etkenden perma,jöle,boya v.s saç islemlerinin kalici olarak biraktigi bozuklugu kalici biçimde onarir.) Bunlar bit otu yaginin yada yapraginin uzun vadede düzenli kullanimda yapacagi etkilerdir. Kisa zamanda ve pratik bir kullanimla bu etkilere ulasmak istiyorsaniz El yapimi 3 Kürden Olusan Bit Otu Yagli Karisimli Formülü deneyebilirsiniz. Bit Otu Nasil Kullanilir?

Bit Otu (Delphinium staphisagria): Bir metreye kadar uzayabilen, mor renkte çiçekler açan, iki yillik, otsu bir bitkidir. Hazeran ya da Hezaren olarak da bilinir. Içerisinde çesitli alkaloitler, sabit ve uçucu bir yag bulunur.


Bit, pire, kene gibi zararlilari öldürmekte etkilidir. Romatizma agrilarini hafifletir.
Saç dökülmesini ilk kullanimda engeller saç  derisindeki bakteri ve kepek gibi olusumlari engeller saç derisindeki kan dolasimini hizlandirir,Saça parlaklik verir,hizli uzamansini saglar saç  uçrarindaki kiriklari onarair .(bir çok etkenden perma,jöle,boya v.s  saç  islemlerinin kalici olarak biraktigi bozuklugu kalici biçimde onarir.)


Bunlar bit otu yaginin yada yapraginin uzun vadede düzenli kullanimda yapacagi etkilerdir.


Kisa zamanda ve pratik bir kullanimla bu etkilere ulasmak istiyorsaniz El yapimi 3 Kürden Olusan Bit Otu Yagli Karisimli Formülü  deneyebilirsiniz.


Bit Otu Nasil Kullanilir?


Meyve tohumlari toz haline getirildikten sonra merhem olarak ya da kaynatilarak kullanilir.


Ancak bit otu yagi ülkemize hindistan bölgesinden gelmekte olup,saç  derisine zarar vermemektedir Sadece çiplak vucuta uygulanmasi veya temasi engellenmelidir.Saça sürüldükten sonra 2 ile 3 saat arasinda bekletilip yikarken ( sampunaniniza ilave edeceginiz  bitkisel Formülümüzle) gözle temasindan kaçinilir.Daha Sonra Fön Kullanilmaz ve haftada 2 kez uygulanir.


Dügün çiçegigiller familyasindan; bir çok çesidi bulunan ve kuzey yarimkürede yetisen bir bitkidir. Tohumlarinda Delphinine vardir. Zehirlidir.


Genelde Izmir Manisa yörelerinde Yetisebiliyor ama Bu Konuda Bilgimiz Olmadigi Için Degerlendirilmemektedir.


Ülkemize bit otu  Kullanimi kolay olamasi açisindan  Yag Olarak HINDISTAN’dan gelir ve Pahali bir maddedir.


Hindistanda Saçlara kullanilir saçlardaki etkisi mucize denecek kadar büyüktür
.
Zehirli bir bitki olmasi kullanilmamasi anlamina gelmez.Dikkatli kullanilmalidir.


Vucuda drekt olarak temasi engellenmelidir.


Saçlardaki etkisi Ilk kullanimda dökülmeyi keser kesinlikle dökülmeden eser kalmaz.


Saçlarin seyrek oldugu bölgelerde ise ölü olan   saç diplerini canlandirir saç  çikmasina neden olur.


Türkiyede bit otu yagi alirken dikkatli olunmalidir.Bu ürün ile evde saç Bakimi yapmak hem ekonomik hemde sonuç alinabilecek kesin bir yöntemdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder