21 Mayıs 2011 Cumartesi

Boy Uzatmanin Yolları Nelerdir ?

Boy Uzatma Yollari
Boyu uzatmak için önemli yere sahip ortopedi ve özellikle travmataloji dalinda oldukça sik kullanilan ‘Ilizarov’ yöntemi yer aliyor. Bu yöntem ile dogum sirasinda ya da daha sonra deformasyonlar ile boy uzatma yöntemi kullanilmaktadir. Uzmanlik gerektiren bu yöntem Ilizarov, boy uzatma alaninda oldukça basarilidir.
Boy uzatmak için illa ameliyat gerekmez. tabiî kide daha pratik çözümler mevcut. Bunsar dermatoloji ye bagli olmak ile beraber mutlaka destek alinmali. Egzersiz demistik, evet basketbol oynamak, en etki eden yöntemlerden bir tanesidir. Basketbol ile boy uzatmak oldukça basarili. Basketi sürekli oynayip çok ziplamalisiniz.
Diger yöntem: Kemigin içersine çivi yerlestirmektir. Günlük bir miktarda kemiklerde uzama saglanmaktadir. Günde 1 mm uzamayi kendiniz uzakta kumanda ile yapiyorsunuz. Bunu genelde yatalak kisiler kullanmaktadir.
Boy uzatma yöntemleri ayrica tv karsinda karsilastiginiz dogal besinleride içeriyor. Fakat yasiniz ileri seviye ise kemik olusumu tamamlanmistir, yani besinler pek bir sey ifade etmiyor. Besinleri yaslari genç olan kisiler tercih etmelidir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder