21 Mayıs 2011 Cumartesi

Bu konuda önerdigim tek bir kür yoktur. Çünkü, emziren bir annenin sütünün erken azalmasinin birçok nedeni olabilir. Bu durumu mutlaka öncelikle hekimleriyle görüsmelerini öneririm.
Hamilelerin, bebeklerini emziren annelerin mevsiminin disinda yetisen hormonlu ve ebter tohumlu sebzeleri tüketmemelerini özellikle belirtmek isterim. Ayrica mevsiminde olsun veya olmasin ebter tohumdan üretilen sebzelerin tüketilmemesini öneririm. Transgen (genleri ile oynanmis) tohumlardan elde edilen ve ülkemizde de görülmeye baslayan bu ürünleri, örnegin misir, hamilelerin ve bebeklerini emziren annelerin özellikle tüketmemeleri gerekir.


Önermis oldugum kürlerin tamami anne sütünü artirici etkiye sahiptir. Özellikle, incir-havuç kürü ve taze beyaz dut oldukça güçlü galactogogue (anne sütünü artirici) dir. Bebeklerini emziren annelere öncelikle incir-havuç kürünü uygulamalarini öneririm.
Taze beyaz üzüm
Dereotu
Incir (taze veya kurutulmus)
Incir-havuç
Taze beyaz dut
Haslanmis taze beyaz dut kurusu kürleridir.
Yukarida isimlerini yazmis oldugum kürlerin hazirlanma ve kullanma sekillerini vermis bulunuyorum. Ayni anda yukarida belirtmis oldugum kürleri birden fazla kürün uygulanmamasi gerektigini özellikle belirtmek isterim.
Bunlarin disinda diger yardimci kürler ise,
Anason
Kereviz
Taze kereviz yapraklari
Bal kabagi
Çilek
Kivircik salata
Sumak
Rezene çayi
Tere


Kür 1 : Günde iki porsiyon taze beyaz üzüm tüketmek anne sütünü artirici etki yapar.


Kür 2 : Sabah aksam yemeklerden önce tüketeceginiz dereotu sütünüzün artmasini saglayacaktir.


Kür 3: Anne sütünü artirmak için haslanmis kuru incir suyu da içilebilir. Sekiz- dokuz adet kuru inciri yarim litre suda haslayiniz. Ikiye böldügünüz suyu sabah-aksam olmak üzere günde iki kere tüketiniz.


Not: Bu kürler ayni anda uygulanmaz. Uygulama süresi bir haftadir. Bir haftanin sonunda uygulama birakilir. Bir hafta uyguladiginiz herhangi bir kürden sonra tekrarlama ihtiyaci duyarsaniz bu defa baska bir kürü uygulamanizda bir sakinca yoktur. Örnegin, bir hafta taze beyaz üzüm kürü uygulayip biraktiniz. Daha sonraki bir dönemde yine bir hafta olmak üzere dereotu veya kuru incir kürünü uygulayabilirsiniz.
Dikkat: Buradaki bilgilerin herhangi bir hastaligi teshis amaci kesinlikle yoktur. Bir rahatsizliginiz var ise, mutlaka bir hekime danisiniz.


Prof.Dr. Ibrahim Adnan SaraçogluKaynak :http://www.milliyet.com.tr/-/prof-dr–ibrahim-adnan-saracoglu/cafe/yazardetayarsiv/28.02.2010/1029579/default.htm?ver=36

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder