21 Mayıs 2011 Cumartesi

Ceviz bitkisi kökünden tutunda yapragina kadar her bölgesiyle sifa saglayan etkisi vardir. Bir çok hususta yardimini aldigimiz ceviz bitkisinin, günde 1 avuç tüketilmesi gerektigi konusuna baski yapiyor.


Yapragindan kabuguna sifa kaynagi : Ceviz


Kabuklu fistik, Antep fistigi, findik ve kaju yüksek degerlerde protein, vitamin, mineral ve lif içerir. Ancak ceviz hem bu besin degerlerini içerir hem de anti-aging özelligi gösteren antioksidanlari bünyesinde barindirir.


Amerikan Kimya Toplulugu tarafindan sunulan bir rapora göre cevizin içerisinde bulunan antioksidanlar diger kabuklu yemislerde oldugundan çok daha etkili ve E vitamini açisindan 15 kat daha zengin.


Ceviz yemeniz için bir diger neden de diger yemislere göre çig yenilebiliyor olmasi. Çünkü arastirmacilara göre kavrulmus yemisler besin degerlerini kaybediyor.


Amerikali bilim adamlari düzenli olarak yemis tüketmenin kalp rahatsizligini, bazi kanser türlerini ve tip 2 diyabeti önledigini savunuyor. Bu yemisler protein ve yag orani bakimindan çok zengin olsa da kilo almaniza neden olmuyor. Çünkü tokluk hissi yaratiyor ve bu nedenle daha fazla yemek istemiyorsunuz.


Uzmanlar günde 6-7 ceviz yemenin yeterli olacagini ve sizi gençlestirecegini belirtiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder