21 Mayıs 2011 Cumartesi

Cilt çatlaklari neden olusur ?

cilt catlaklari 150x150 Cilt çatlaklari neden olusur ?


Cilt çatlaklari, özellikle soguk kis günlerinde, kuru cilde sahip olanlarin en büyük dertlerinden birisi olmaktadir. Peki sebepleri nelerdir; hiç merak içerisine düstünüz mü Sevgili hanimlar ?


Cildinizin hizli bir sekilde asiri derecede gerilmesiyle derinizdeki elastik dokular kirilir ve ortaya cilt çatlaklari dedigimiz görüntü meydana gelir. Baslangiç asamasinda kirmizi veya mor rengi andiran ve ilerleyen zaman içersinde sedefli beyaz renge dönüsür.


Cilt Çatlaklari En Çok Kimlerde Görülür?


Cilt çatlaklarinin kalitimla siki bir bagi vardir. Zayif dokulara sahip insanlar hizli kilo alip verme durumlarinda daha çok cilt çatlaklari yasarlar. Özellikle bacaklar, karin bölgesi, kalçalar, gögüsler ve belin arka kisminda görülür. Ayrica ten renginin de cilt çatlaklarinda belirleyici bir ayrintidir zira, beyaz tenli kisilerde esmer tenli kisilere göre daha çok cilt çatlagi olusur.


Korunmak Için Ne Yapmak Gerekir?


Cildinizde çatlaklar görmek istemiyorsaniz bacak, karin, gögüs ve belinizin arka kisimlarini esnetecek bir takim kremler, losyonlar, yaglar kullanmalisiniz. Düzenli olarak yapacaginiz ya da yaptiracaginiz masajlar, kan dolasimini hizlandirdigi için çatlarin olusumu engelleyecektir. Ani kilo alma riskine asla girmeyin. Bol su tüketin ve saglikli beslenin. A, E ve C vitaminleri içeren besinlere menünüzde öncelik verin.


Cilt Çatlaklari Tedavi Edilir mi?


Cilt çatlarini tamamen yok etmek için gelistirilmis herhangi bir tedavi yöntemi henüz yoktur. Ancak baslangiç asamasinda uygulanacak bazi kremler veya lazer, karboksiterapi tedavi yöntemleri ile çatlaklarin gelisimi durdurulabilir bazen de gözle görülmeyecek kadar yok edilebilir. Lazer ile uygulanan cilt çatlaklari tedavisinde ortalama 4 seans sonrasinda çatlarin renklerinin yüzde 80 oranlarinda açildigini ve dikkatli bakmadiginiz sürece görünmedigini fark edebilirsiniz. Ancak cilt çatlaklari artik beyaz rengini almis ve uzun bir süredir de bedende yerini almis ise suanda bu tür çatlaklari tamamen yok eden herhangi bir tedavi yöntemi yoktur. Karboksiterapi yöntemi ise biraz daha uzun zamanda olumlu sonuçlar verir. Ortalama 8 seans sonrasi cilt çatlarinizin yüzde 80’ ne yakin renginin açildigini ve gözle görülür oranin azaldigini fark edersiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder