21 Mayıs 2011 Cumartesi

Cilt lekelerinden kurtulmak mümkün


Günes isinlarinin etkisi ile olusan pigment artisi ciltte genis leke görüntüleri olusturur. Ayrica sivilce izleri, hamilelik, asiri antibiyotik kullanma, yanlis kozmetik ürünleri gibi sebepler ciltte lekelerin olusmasina neden olmaktadir. Bitkisel ürünlerle ise lekeler, çesitli yöntemlerle bir süre içersinde kalici iyilesme saglaniyor. Ayni zamanda bu bitkisel ürünler uygulanirken ciltte herhangi bir tahris veya kizariklik olmuyor. 3 ay düzenli uygulanan bitkisel peelinglerle ciltte yeniden yapilanma ve lekelerin büyük ölçüde açildigi gözlemlenir.
Kimi lekeler, sivilce izleri ve benzeri tarzindaki sorunlarin halledilmesi için üst derinin bir tabaka temizlenmesi zorunludur. Peeling adini verdigimiz cilt soyma .islemini bitkilerle uygularken kesinlikle cilde asiri bir uygulama yapilmamalidir. Cilt yapisina uygun bitkisel kürlerle bu islem uygulanmalidir.
Yagli ciltler için:Öncelikle cilt bitkisel bir temizle jeli ile temizlenmeli, arkasindan ince bir tabaka kayisi yagi sürülmelidir. Birer avuç kekik, papatya, limon ve biberiye bitkileri, 1/2 litre gülsuyunda, 1 tasim kaynatilarak süzülür. Daha sonra 2 avuç yesil kilin içerisine süzülen bitki ekstresi ile kati bir bulamaç olusturulur. 1 kahve kasigi adaçayi esansi ilave edilir. Hazirlanan bu karisim 4 hafta, haftada bir olmak üzere uygulanir. Bu uygulama sonra bitkisel tonik ve nemlendiricisi sürülmelidir.
Kuru ciltler için:Cilt yapisina uygun bir temizleme sütü ile cilt temizlenmelidir. Arkasindan göz alti hariç, tüm cilde avokado veya jojoba yagi sürülüp emilimi beklenmelidir. Birer avuç at kuyrugu, mücver çiçegi ,bir parça avakado meyvesi, papatya ve hatmi bitkileri yarim litre gülsuyunda 1 tasim kaynatilarak süzülür. Hazirlanan bitki ekstresi, 2 avuç toz yosun veya soya unu ile bulamaç yapilarak, içerisine 1 tatli kasigi ari sütü ilave edilmelidir. Haftada 1 gün olmak üzere 4 hafta boyunca bu maske uygulamasi yapilmali, daha sonra bitkisel bir onarici ürün sürülmelidir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder