21 Mayıs 2011 Cumartesi

Cinsiyet: Cinsiyet çok önemli bir etkendir. Daha önce de belirttigimiz gibi, 100 kadin meme kanserine karsilik, yalniz bir erkek meme kanseri görülür.


Yas: Ergenlikten önce hiç rastlanmaz. Yirmi yasindan önce çok az görülür. 45-55 yaslarinda çok yüksek bir sikliga erisir. 55 yasindan sonra daha da sik rastlanan bir durum olur. 45-55 yaslarinda 100.000'de 155'e yükselir. 80-85 yaslarinda ise her 100.000 kadinin 310'unda meme kanseri görülür.
Dogu Asya’da yüzyillardir tibbi olarak kullanilan bir mantarin özünün, meme kanseri hücrelerinin büyümesini durdurabilecegi belirtildi.


Sonuçlari “British Journal of Cancer” adli dergide yayimlanan, Metodist Arastirma Enstitüsü’nün yaptigi arastirma çerçevesinde, Phellinus Linteus adli mantarin muhtemelen, hücre büyümesiyle sonuçlanan sinyalleri kontrol eden, AKT diye bilinen bir enzimi bloke ederek kansere karsi bir etki olusturdugu belirtildi.


Arastirmaci Dr. Daniel Sliva, meme kanseri üzerinde yapilan arastirmada, sözkonusu mantarin özünün, yeni kanser hücrelerinin kontrolsüz büyümesini indirgedigini, bu hücrelerin saldirgan tutumunu bastirdigini ve tümörü besleyen yeni damarlari bloke ettigini söyledi.Phellinus Linteus’un, deri, akciger ve prostat kanseri hücreleri üzerinde benzer bir etkiye sahip oldugu biliniyor.


http://www.saglikvesifa.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder