21 Mayıs 2011 Cumartesi

-Detoks günü süresince bol bol, tercihen temiz su ve soda-meyve suyu karisimlari içmeyi unutmayin.
-Detoks günü süresince tüketeceginiz besinleri daha önceden bir alisveris listesi olusturup almalisiniz. Özellikle toksinlerden arindirici etki gösteren detoks sebze ve meyvelerini tercih edin: Havuç, kereviz, lahana, kara lahana, ispanak, kabak, brüksel lahanasi, brokoli gibi sebzeler; elma, portakal, kivi, seftali, kayisi ve greyfurt gibi meyveler yaninda yararli etkileri olan nane, kekik, maydanoz, dereotu gibi bitkileri de detoks gününüz boyunca kullanabilirsiniz. Gün boyunca yiyeceginiz besinleri ve miktarlarini dogru planlayin. Ögünlerinizi asla atlamayin.
-Güne müzikle baslayarak önce ruhunuzu detokslayin. Gün boyu firsat buldukça müzik dinleyin.
-Sabah kahvaltisi öncesinde bir, iki bardak ilik su içerek güne baslayin.
-Takiben sizi rahatlatacak egzersizler yapin. Esneme hareketleri, eger egitimli iseniz yoga, yarim saat kadar süren hafif bir yürüyüs veya nefes egzersizleri yapabilirsiniz.
- Ögle yemegini unutmayin! Hafif ve uzun süreli bir ögle yemegi size hem enerji verecek, hem de dinlendirecektir. Yemekten yarim saat sonra yapacaginiz 20-30 dakikalik hafif bir yürüyüs besinleri daha kolay sindirmenizi saglayacaktir.
-Aksam yemeklerinizi en geç 19.00'da tamamlamaya çalisin. Tercihen hafif pismis mevsim sebzeleri, limon suyu, sirke ya da çok az miktar zeytinyagi ilave edilmis salatalar sizin için ideal bir aksam yemegidir. Aksam yemeginizi renklendirmeniz için salataniza yag kullanmadan degisik bitkisel soslar ekleyebilirsiniz. Yemekten sonra yapilacak hafif aksam yürüyüsleri ise toksinleri vücudunuzdan daha kolay uzaklastirmaniza yardim edecektir.
- Kusluk ve ikindi ara ögünlerinde meyveler, çig sebzeler, meyve ya da sebze sularini tercih etmelisiniz. Hatta degisik sebze suyu kokteylleri de hazirlayabilirsiniz. Günü müzikle bitirin.
-Yatmadan önce dinlendirici bir müzik ve hafif bir dus sizi rahatlatacaktir.
- Dus esnasinda ölü derilerden arindirmak ve gözeneklerinizi açmak için, cildinizi firçalayabilir, ovabilir ya da dus ardindan hafif bir nemlendirici kremle vücudunuza masaj yapabilirsiniz.
-Aksamlari bitki çaylarindan da yararlanabilirsiniz. Papatya, kusburnu ve adaçayi bizim favorilerimizdir.
-Yatmadan önce kitap okuyabilirsiniz.Günün sonunda tüm kaslariniz artik yeterince gevser.
-Kendinizi daha huzurlu ve bedeninizi daha hafif hissetmeye basladiniz bile…
-Televizyonsuz, radyosuz, elektromanyetik kirlenmenin olmadigi, iyi havalandirilmis uygun isida bir yatak odasi sizi, rahat bir uyku için beklemektedir.
- Cep telefonunuzu kapatmayi unutmayin.
kaynak.netten alintidir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder