21 Mayıs 2011 Cumartesi

Dogal eczaneden faydalaninGöz çevresindeki sislikler ve morluklar için evde var olan malzemeleri kullanabilirsiniz. Örnegin yesil çay içildiginde ya de kompres yapildiginda, o bölgedeki ödemi çözer ve sislikleri azaltir. Maydanoz suyu veya siyah çayla yapilan kompresler de ayni sekilde faydalidir. Dr. Melisa Eczacibasi, yorgunluk ve uykusuzluga bagli gelisen siskinlikleri gidermenin en pratik yolunun, göz alti kompresleri ve maskeler oldugunu vurguluyor. Özellikle diüretik etkisi olan ve vücuttan su atabilen karisimlari içmek, göz çevresi sorunlarinizi çözmenize yardimcidir. Gözalti sislikleri için

Gözlerin bas düsmanlari arasinda günes isinlari, solaryum, uykusuzluk, fazla miktarda isiga maruz kalmak, beyinsel ve fiziksel yorgunluklar gelir. Göz çevresinin baslica düsmanlari ise, günes isinlari ve spot gibi kuvvetli isiklardir. Göz çevresinin derisi bunlar sayesinde kurur ve yapisi incelir. Böylece çesitli sorunlar ortaya çikar.


Dogal eczaneden faydalanin
Göz çevresindeki sislikler ve morluklar için evde var olan malzemeleri kullanabilirsiniz. Örnegin yesil çay içildiginde ya de kompres yapildiginda, o bölgedeki ödemi çözer ve sislikleri azaltir. Maydanoz suyu veya siyah çayla yapilan kompresler de ayni sekilde faydalidir.


Dr. Melisa Eczacibasi, yorgunluk ve uykusuzluga bagli gelisen siskinlikleri gidermenin en pratik yolunun, göz alti kompresleri ve maskeler oldugunu vurguluyor. Özellikle diüretik etkisi olan ve vücuttan su atabilen karisimlari içmek, göz çevresi sorunlarinizi çözmenize yardimcidir.


Gözalti sislikleri için


- Yesil çay, hem içilebilir hem de göz alti kompresi olarak uygulanabilir.


- Haslanmis patatesleri soguttuktan sonra direkt veya ince bir beze sararak kompres yapabilirsiniz.


- Dogal çay yapraklarini demleyip soguttuktan sonra gazli beze sarip o bölgelerde bekletin.


- Evde buzdolabinda tutacaginiz küp seklinde buz parçalarini sabahlari göz altinizda gezdirin. Sogutulmus bir kasigin tersi de bu görevi görür.


Gözalti morluklar için öneriler


- Uykunuzun niceligi ve niteligine dikkat edin


- Yüzünüzde sicak su yerine soguk su kullanin.


- Uzun süre bilgisayar basinda oturmak, tek noktaya konsantre olmak gözlerinize yorup göz altlariniza zarar verir. Arada bilgisayar basindan kalkip, gözlerinizi dinlendirin.


- Tuz tüketimini azaltin.


- K vitamini içeren kremler kullanin.


- Asiri günes, solaryum, yapay isiklar gözalti bag dokusunu zayiflatarak gözlerinize zarar verir. UV filtreli günes gözlügü kullanmaya dikkat edin.


- Yesil çay, siyah çay diüretik etkileri ile ödemleri azaltacaklar. Bol bol bitki çayi için.


*C vitamin içeren ürünler hem antioksidan etkileri hem da damar çeperine güçlendirdikleri için göz alti dokularini da destekleyecekler.


*Yaban mersini,kus burnu,çilek,turunçgiller,sogan,üzüm extreleri hem güçlü birer antioksidan hem de kollojen elastin sentezini artirarak göz alti dokuyu desteklerler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder