21 Mayıs 2011 Cumartesi

Dogum kontrol bantlari 150x150 Dogum kontrolü için son moda bantlar


Dogru dogum kontrol yöntemini seçmek bazen zor bir hal alabilir. Bununla birlikte dogum kontrol bantlari güvenli ve etkili dogum kontrol yöntemlerinden birisidir ve sizin için uygun bir yöntem olarak seçilebilir.


Dogum kontrol bantlari nomegestromin ve etinil östradiol içerir. Bu iki hormon kadinlarda yumurtlamayi ve adet dönemini düzenler. Bantlar 3 hafta olarak devamli kullanilir ve ardindan bir hafta çikartilir. Bantlar dogru kullanildigi sürece %99 etki saglar.


Buna karsin dogum kontrol bantlari östrojen ve progestin hormonlarinin birlesimini içerdigi için bazi ciddi saglik sorunu risklerini arttirabilir. Bu saglik sorunlari arasinda kalp krizi, kan pihtilasmasi, inme ve karaciger ve safra kesesi rahatsizliklari yer almaktadir. Bu sorunlarla karsilasma riski 35 yas altindaki kadinlarda oldukça düsüktür.


Dogum kontrol bantlari ayrica bazi yan etkilere de neden olabilir. Bu yan etkiler bag agrisi, gögüslerde agri, mide bulantisi, kusma, duygudurum degisiklikleri ve agrili adet dönemidir. Dogum kontrol hapi kullanan kadinlarda yan etkiler dogum kontrol bandi kullanan kadinlarda oldugu kadar sik gözlemlenmez.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder