21 Mayıs 2011 Cumartesi

Dügün günü, kadin ve erkekler içinde hayatlarinda tüm gözlerin üzerlerinde oldugu en anlamli gün. Evlenecek çiftler basta botoks ve dolgu olmak üzere, dis beyazlatmadan belini inceltmeye kadar, dügünden önce birçok operasyona ‘evet’ diyor. Bu özel güne hazirlikta çiftlerin hangi cerrahi ve medikal müdahaleleri ne zaman tercih edip yaptirmalari gerektigini Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmani Op. Dr. Orhan Murat Özdemir açikliyor.

Dügün günü, kadin ve erkekler içinde hayatlarinda tüm gözlerin üzerlerinde oldugu en anlamli gün. Evlenecek çiftler basta botoks ve dolgu olmak üzere, dis beyazlatmadan belini inceltmeye kadar, dügünden önce birçok operasyona ‘evet’ diyor. Bu özel güne hazirlikta çiftlerin hangi cerrahi ve medikal müdahaleleri ne zaman tercih edip yaptirmalari gerektigini Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmani Op. Dr. Orhan Murat Özdemir açikliyor.


Bembeyaz dislerle ‘Evet’ demek için FDA onayli Zoom 2 tercih ediliyor


Dügün gününüz belki de en çok gülümseyeceginiz gün. Bu günü bembeyaz dislerle karsilamak isteyenler kliniklerin kapisini çaliyor. Dis beyazlatma, gülme estetiginde en hizli yanit alinan uygulama olmakla birlikte, doktor kontrolünde yapilmasi gereken, profesyonel görüs gerektiren özel bir uygulama. Özgüveni artiran, kisinin kendini daha rahat hissetmenizi saglayacak 45 dakikalik bu uygulama en az iki yil (doktor önerilerine uyuldugu takdirde) kalicilik beyazlik getiriyor. Murat Özdemir; ArtPlast’ta FDA Onayli Zoom 2 sistemini tercih ettiklerini, bu yöntemin diger beyazlatma yöntemlerine göre minimum hassasiyet, maksimum beyazlatma ve maksimum kalicilik sagladigi için en güvenli seçenek olarak tercih edildigini ve evlilik planlari öncesi en sik tercih edilen uygulamalar arasinda oldugunu belirtiyor.
Kepçe kulak operasyonu ile gönül rahatligiyla gelin topuzu yaptirabilirsiniz


Çocuk yaslarda yapilmasi tavsiye edilen kepçe kulak operasyonlari ülkemizde 20 yas civari daha sik yapiliyor. Bunu ailelerin problemin farkina geç varisi, operasyon kararini geç alisi ile açiklayan Özdemir; kepçe kulak ameliyatlarinin büyük çogunlugunun lokal anestezi altinda rahatlikla yapilabilen bir ameliyat oldugunu, genellikle 1.5-2 saat süren operasyon sonrasi kisinin ayaga kalkip dolasabilecegini, eve gidebilecegini belirtiyor. Operasyon yaptiranlar is hayatlarina 4-7 gün içinde dönebiliyor. Dügün öncesi tüm gözlerin üzerlerinde olacagi gelin ve damat adaylarinin erteledikleri bu kulak operasyonunu yaptirdiklarindan bahseden Özdemir, bu operasyonun diger hazirliklari da aksatmamasi adina dügüne en az üç hafta kala yapilmasini tavsiye ediyor.


Dügün ve balayi öncesi botoks ve dolgu yaptiranlar artiyor
Dügünden birkaç gün önce bile yaptirabilen botoks ve dolgu islemleri hem kadinlar hem de erkekler tarafindan en çok tercih edilen kolay islemlerden biri. Özellikle dügünden 10 gün önce yaptirilmasinin uygun oldugunu belirten Op. Dr. Orhan Murat Özdemir, botoksun kirisiklik tedavisindeki kullaniminin disinda terlemeye engel olmak için yapilan cerrahi olmayan pratik bir islem oldugunu vurguluyor.


Dekolte için gögüs estetigi
Her kadin hayali olan gelinligi daha iyi tasiyabilmek, daha güzel görünmek ister. Bu konuda destege ihtiyaci oldugunu düsünenler, gelinlik dekoltesi için meme operasyonunu tercih ediyor. Dr. Özdemir “Istenilen gelinligi rahatça tasimak isteyenler; meme hacmi yeterli degilse meme protezi, memelerinde sarkma durumu söz konusu olan kisiler ise meme diklestirme ve toparlama islemlerini tercih ediyor.” diyor. Gögüs büyütme ve diklestirme operasyonlarinin dügüne en az bir ay kala yaptirilmasi tavsiye ediliyor ve gündelik hayata dönüs için 7-10 gün süre veriliyor.


Begendigi gelinlige sigmak isteyenler bel ve basenlerini vaser liposelection ile inceltiyor
Dr. Murat Özdemir, ArtPlast’ta uyguladiklari Vaser Liposelection’in sadece yag hücrelerini hedef alan, diger dokulara zarar vermeyen bir yag alma islemi oldugunu ve ayak bileginden boyuna kadar hemen tüm bölgelere uygulanabildigini belirtiyor. Sonuçlari ve güvenilirligi açisindan özellikle kontur problemi olan hastalarina bu yöntemi önerdigini, iyilesme sürecinin kisaligi ve liposuction ameliyatlari sonrasi görülebilen düzensizlikler, çökmelerin Vaser Liposelection sonrasinda görülmemesi, agri, sizi ve morluklarinsa çok daha az olusmasi bu yöntemin dügün öncesi tercihini artiriyor. Özellikle hareketli bir dönem geçiren ve dügün ertesi balayini deniz tatili ile degerlendirecek olanlar kontürünü bu yöntemle düzeltiyor.


Gögüsleri büyük olan erkeklerin basit bir islemle bu görünümden kurtulmasi mümkün…
Erkek meme dokusunun asiri büyümesi olarak tanimlanan jinekomasti birçok nedene bagli olusabiliyor. Erkeklerde % 50-60 oranlarinda görünen fakat çözümü pek bilinmeyen bir rahatsizlik olan Jinekomasti’yi Murat Özdemir “yaklasik 1-1,5 saat süren, hastanin gündelik aktivitelerinde çok fazla degisiklik yaratmayan ve iz birakmayan cerrahi bir girisim” olarak tanimliyor. Daha çok yag aldirma yöntemi olarak bildigimiz liposuction; jinekomasti tedavisi için de kullanabiliyor. Bu islem sonucu erkekler yaklasik 1 ay içinde kusursuz bir görünüme sahip olup günlük yasantilarina devam ediyorlar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder