21 Mayıs 2011 Cumartesi

Elma kabugundaki ‘triterpenoids’ adli maddenin, kanser hücrelerinin çogalmasini engelledigini veya öldürdügünü tespit edildi.Selçuk Üniversitesi Meram Tip Fakültesi Deneysel Arastirma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hakki Gökbel, “ABD Cornell Üniversitesi arastirmacilari, elma kabugundaki ‘triterpenoids’ adli maddenin, kanser hücrelerinin çogalmasini engelledigini veya öldürdügünü tespit etti” dedi. Gökbel, ülkemizin her yerinde bol miktarda yetisen elmanin düzenli olarak tüketilmesi gerektigini ifade etti. Gökbel, “Türkiye’de her yil 150 bin kisi kansere yakalaniyor. Korunmak için, sebze ve meyvenin bol miktarda tüketilmesi konusunda toplum tesvik edilmeli, bilinçlendirilmelidir” seklinde konustu.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder