21 Mayıs 2011 Cumartesi

Ergenlige ulasmis bir erkegin penisinin ortalama uzunlugu gevsek halde 5 ile 9 cm arasinda, sertlesme halindeyken ortalama 14 cm boyunda olur. Bununla birlikte penisin büyüklügü kisiden kisiye farklilik gösterebilir. Yaygin olarak bilinenlerin tersine penisin büyüklügü, deri rengi ile ilgili degildir, yani kisa boylu birinin penisi uzun boylu birininkinden daha büyük veya bir zencininki bir beyazdan daha küçük olabilir. Penis boyu ortalama 14 cm olmakla beraber 11-18 cm arasi penisler normal boyutlardadir.


Ayrica penisin normal durumu ile sertlesme durumu arasinda büyük farklar olabilir. Yani sönükken çok iri gözüken bir penis sertlestiginde daha büyük bir hal almayabilir.


Bütün erkekler penislerinin büyüklügü ile yakindan ilgilidirler. Bu bir erkeklik gücü daha dogrusu bir güç sembolü haline gelmistir. Erkekler cinsel organlariyla gurur duyar övünürler. Erkegin cinsel organina verilen güç soyunmayla beraber korkunç bir yarisa girer. Boyut, gücü simgeleyen bu organin yegane güvencesidir. Gören kadinin kiyaslama imkanina kavusmasi cinsel organi iri boyutlarda olmayan bir erkek için sonun baslangicidir. Erkekler arasinda da penis boyutunda odaklanan rekabetin bir trajediye dönüsmesi cinsel kimligin yalnizca bu organa indirgenmesinden kaynaklanir.


Ama peniste veya sexte önemli olan penisin boyu degil, islevidir. Yani, sizin penisinizle yapabildikleriniz bunu da duygularinizla birlestirmeniz en önemli olanidir. Iri bir penise sahip olacaginiza (ki 18 cm üstü penisler genelde iliski sirasinda kadina zevk yerine aci vermektedir) sertligini uzun süre tutabilen daha küçük bir penise sahip olmak daha avantajlidir. Her ikisi de bir arada olursa hiçbir zarari yoktur.


Tabi ki ebat olarak normalin altindaki penislerde hem cinsel iliski sirasinda sorun yaratabilecek hem de psikolojik yönden erkekte sorun yaratacaktir. Normalin altindaki penislere ne yapilabilir; bugün yeni ameliyat teknikleri sayesinde penis boylari uzatilabilmekte, ince penisler çesitli yöntemlerle kalinlastirilabilmektedir. Çok basarili sonuçlarin yani sira pek sonuç alinamayan ameliyatlarda olmaktadir. Bu hastadan hastaya göre degismektedir. Ülkemizde de bu tip ameliyatlar yapilmaktadir. Ama bu tip ameliyatlarin her isteyene yapilamayacagi sadece ve sadece çok gerekli vakalara yapilmasi gerektigini bildirmek isterim.


Bu arada en çok sorulan sorulardan olan piyasada satilan penis büyüttügü iddia edilen vakum pompalari veya su ve bu gibi metotlar gerçek disidir, kandirmacadir, hiç bir faydalari yoktur. Bu penis büyüttügü ileri sürülen vakum pompalari büyütmek bir yana penis sertlestiginde içindeki kani tutan kapakçiklara ters basinç yolu ile zarar vermekte ve sertlesme problemleri yaratmaktadir. Bu yüzden kullanilmasi zararlidir. Normal standartlardaki boylar için penis boyunuz ne ise odur, yapabileceginiz tek sey performansinizi gelistirmek veya bosalma sürenizi uzatmaya çalismaktir.


Insan vücudundaki es organlarin (eller, gözler, testisler gibi) hiç biri birbirinin aynisi degildir, arada mutlaka bazi farklar vardir.


Tüm insanlarinda yapilari ve organlari hem dis görünüs olarak hem de islevleri sirasinda farkliliklar gösterirler. Bu farklilik bazen çok çok az , bazen ise çok fazla olabilir.


Penis bildigimiz gibi bir erkek cinsel organi olup spermleri (meni – ersuyu) kadin vajeninin derinlerine birakma görevi vardir ve bu görev sirasindada kisiye haz (zevk) vermektedir.


Penislerde hem boy olarak hem de sekil olarak bir birinden farkli olmaktadir.


Hiç bir penis sekil olarak cetvelle çizilmis gibi dogru degildir veya düzgün sinirlara sahip degildir. Bu farklar kisiden kisiye göre degismekte, kiminde çok az bir saga veya sola egrilik olurken bazilarinda bu daha fazladir. Bazi penislerde ise hem saga -sola egrilikle beraber asagiya da dogru egrilik olabilir.


Bunun siniri nedir? Ne kadar egrilik normaldir, ne kadari bir anormallik veya sakatlik olarak görülmelidir?


Bunun kesin siniri sudur; eger bu egrilik sizin cinsel iliski kurmanizi engelliyor, iliski sirasinda size veya partnerinize aci veriyorsa bu düzeltilmesi gereken bir sorundur.


Bir de eger kisi ciddi anlamda penisinin egriliginden estetik açidan, yani görüntüsünden rahatsiz oluyor ve bu yüzden soyunmaktan kaçiniyor veya iliskiye giremiyorsa bu da düzeltilmesi gereken bir sorun sayilir.


Penis egriligi düzeltilir mi?
Evet, her sey yapilabildigi gibi (bu gün yeniden el, parmak veya penisin yapilabildigi bir bilgi ve teknolojiye sahibiz) penis egriligi de düzeltilebilmektedir.


Eger sizde de penis egriligi gibi bir süphe veya sikinti varsa çekinmeden ve mutlaka muayeneye gidiniz. Bu süphe , sikinti, veya utanma duygusu ile geçirdiginiz her süre sizi üzecek ve cinsel hayatinizi olumsuz etkileyecektir. Hekiminiz sizi aydinlatacak ,eger gerekli ise cerrahi bir müdahale önerecek ve yapacak veya eger bir sorun yoksa sizin rahatlamanizi ,kendinize güveninizin gelmesini saglayacaktir.


Sikayet
Penisiniz agriyor veya sisti.


Nedenleri
Parafimoz : Sünnet derisi kendi kendine penisin arka tarafina dogru öne gelmeyecek sekilde büzüldü ve çok sisti. Bu durum antibiyotikle veya tam ya da kismi sünnetle tedavi edilebilir.


Balanit : Penisinizin ucu iltihaplandi ve tahris oldu. Buna mantar veya bakteri enfeksiyonu veya kimyasal tahris (giysilerde kalan kuru temizleme maddeleri) neden olur. Çogunlukla sünnet olmamis veya seker hastasi erkeklerde meydana gelir. Antibiyotik almaniz, hayalariniz temizlemeniz ve agri giderici merhem kullanmaniz gerekebilir.


Priapizm : Hiçbir neden yokken, cinsel arzu veya faaliyette bulunmadan ereksiyon oluyor. Buna genellikle penisi sertlestiren kanin ani ve çogu kez bilinmeyen bir nedenle bosalmamasi yol açabilir.


Bazen bir hastalik ya da omurilik sinirlerinin yaralanmasi, bezlerdeki bir durum veya ilaçtan kaynaklanabilir. Gerektigi gibi tedavi edilmezse, ereksiyon bir daha mümkün olmaz.


Kanser : Sünnet olmamissaniz fark edemeyeceginiz küçük, sivilceye benzer bir sey olustu ve artik kaniyor veya akinti yapiyor. Idrar yapmak agrili hale gelmis olabilir ve kasiklarinizda yumrular olustu. Penis kanseri çok ender görülür, çogunlukla erken teshis edildiginde tedavi edilebilir.


Kendiniz Ne Yapabilirsiniz?
Penis agrisi çogunlukla kendi kendine tedavi edilemez. Örnegin agriyan veya sisen sünnet derisini zorla öne götürmek veya tahris olmussa altini temizlemek tavsiye edilmez.


Eger cinsel iliski sirasinda ve sonrasinda agri varsa, bu esinizin vajinasinin kurulugundan kaynaklanabilir.


Penisinizin ucunda cinsel iliskiden sonra yara olusuyor ve siz lateks prezervatif kullaniyorsaniz, lateks olmayan bir prezervatif veya baska korunma yöntemini deneyin. Agri geçiyorsa, muhtemelen latekse karsi alerjiniz var demektir. Lateks olmayan prezervatifler HIV virüsü de içinde olmak üzere cinsel iliskiyle bulasan hastaliklara karsi koruyucu degildir.


Önleme
Önemsiz tahris ve iltihaplar çogu kez temizlikle, özellikle sünnet olmadinizsa, cinsel iliskiden sonraki temizlikle önlenebilir. Sabun ve suyla yikamaktan baska özel bir sey yapilmasi gerekmiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder