21 Mayıs 2011 Cumartesi

Estetik gögüs ameliyatlarini diger estetik ameliyatlarindan farkli kilan en büyük özellik gögüslerin içine yabanci bir madde olan silikon protezlerin konulmasi islemidir.


Her estetik ameliyatta kan birikmesi ya da iltihaplanma gibi sorunlarin çikma riski oldugu gibi estetik gögüs ameliyatlarinda da bu riskler mevcuttur. Ancak gögüs estetiklerinde en büyük risk gögüs büyütme ameliyatlarinda gögüslere konulan silikonlarin zaman içinde reaksiyonlara sebep olabilme ihtimalidir. Bu reaksiyonlar silikonun çevresinde kapsüllere sebep olabilir ve böylece sert dokular meydana gelebilir. Böyle durumlarda tedavi edici yöntemler uygulanabilir ancak son çare protezlerin yani silikonlarin çikarilmasi olabilir. Yeni jenerasyon silikon protez ürünleri kapsül riskine karsi daha dayanikli üretiliyor ancak azda olsa kapsül riski var olabiliyor.
Gögüslere takilan silikonlar, protezler zaman içinde hiçbir sorunda çikarmayabilir. Böyle durumlarda kisi bebegini emzirebilir, spor yapabilir yani kisacasi normal hayatina kaldigi yerden devam edebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder