21 Mayıs 2011 Cumartesi

Evlilik öncesi cinsel tecrübe:
Sözlü olan ya da sevisen çiftlerin cinsel iliski kurmalari normal sayilabilecek kadar çokdur. Fakat bireyin ruhsal rahatligi için önemli olan kadin ya da erkegin kendi iradesiyle hareket etmesidir. Her ikisi de verdikleri kararin sorumlulugunu kendileri tasimalidirlar.
Herhangi bir kimseyle rastgele cinsel temas ise baska bir seydir ve özellikle bir genç kiz için bu çok zor ve engellerle dolu bir yoldur. Insan sevgisiyle bir arada olan cinsel birlesme gibi duygusal bir olgunluga götürmez; tatminsizlik, isyankarlik ya da baska bir ruhsal çatisma yüzünden tutku haline gelebilir.


Istimna (Mastürbasyon):
Cinsel birlesmenin yerini alan normal bir yöntemdir. Gençlerde çok yaygin oldugu gibi daha büyüklerde, hatta evliliklerinde mutlu olanlarda bile görülür. Aslinda çok normal olan bu cinsel bosalma tarzi suçluluk duygusuyla birlesirse zararli olur. Mastürbasyonun bedensel sagliga ve güçlügüge hiçbir zarari olmadigi gibi eslere sadakatsizlikla da ilgisi yoktur. Üzerinde düsünülmeye degmeyecek kadar önemsiz bir seydir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder