21 Mayıs 2011 Cumartesi

Favori yemeklerinizi degerlendirmek
Favori yemek tariflerinizi ilk kez bir araya getirdiginiz zaman ne kadar çesit bulabildiginize bir bakin. Birçok insan, düzenli olarak ayni yemekleri hazirlamaya ve servis yapmaya devam eder, farkinda olmadan yirmi ya da daha fazla favori yemegi tekrarlarlar. Siz de bu insanlardan biri misiniz? Evinizde en çok hazirlanan ve servis yapilan yirmi yemegi kendi kendinize düsünün ve listeleyin.


Yirmiye ulasmakta zorluk çekiyor musunuz? Mutfakta bu kadar çok zaman geçirdigimizde, birçok yemek tarifi biriktirdigimizde, dosyalar ve yemek kitabi raflarina sahip oldugumuzda hissettiklerimiz sasirtici degil mi?
Bu yüzden degisik yemek hazirlamak konusunda bir seyler yapmak için zaman ayirin. Öncelikle geçen yil boyunca hiç kullanmadiginiz yemek tarifi klasör­lerini atin. Ihtimal olarak eski tarifleri yakin zamanda yapmadiysaniz büyük olasilikla yakin bir zamanda da onlari yapmayacaksiniz. Daha sonra çekmece, ayakkabilik, klasör ya da kisisel bilgisayarinizda yeni bir yemek tarifi dosyasina baslayin. Son olarak yeni tarifleri ekleyip kaydettiginizde, onlari arsive koymadan önce bir kez deneyin. Memnun kalirsaniz (aileniz de), onlari uygun sekilde dosyalayin. Daha sonra dönüsümlü menünüze ya da haftalik, aylik ögün plan­lariniza dahil etmeye baslayin.


Daha sonraki bölümlerde, benim favori yemek tariflerimden bazilari da pay­lasilacaktir. Hosunuza giden birkaçini bulun ve koleksiyonunuza ekleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder