21 Mayıs 2011 Cumartesi

Gebelik ve çatlaklar


Hamilelik döneminin ikinci yarisindan itibaren ani bir biçimde anne adayinda olusan degisimlerden biride karin bölgesinde olusan çatlaklardir.


Bir diger adi Stria Gravidarum olan bu çatlaklar her anne adayini korkutmasina ragmen adaylarin büyük çogunlugunda olusur. Olusan bu çatlaklarin büyük kismi karin bölgesinin alt kisminda görülmekle beraber nadiren, vücudun uyluk, kalça, gögüs bölgeleri ile kol hizalarinda da meydana gelebilir. Eczanelerde çatlaklari engellemeyi veya azaltmayi amaçlayan bir çok ilaç ya da benzeri tibbî ürünün varligina ragmen, her zaman gereken beklentiyi yerine getirmezler. Buna karsin dogum sonrasinda büyük çogunlukta kaybolmayip zaman içerisinde parlak gri tonlarinda bir renk alan bu çatlaklardan rahatsiz olan anne adaylari için gelistirilen ve plastik cerrahi bünyesinde yapilan tedaviler, bu çatlaklarin deri üzerinden giderilmesini büyük ölçüde saglar.


Karin bölgesinde çizgi


Vücudun bel hizasindan itibaren, kasik ve göbek deligine kadar orta hat üzerinde uzanan ve ilk hamilelik tecrübesini yasayanlar ile gebeligin 3. ayi itibari ile baslayan durumdur. Birden fazla hamilelik tecrübesi olanlarda bu durum, digerlerine oranla daha erken olusabilmekle beraber, her gebelikte görülmez. Dogrulugu kesinlesmemis düsünceler, bu durumun bebegin cinsiyetinin erkek olacagina dair bir isaret seklinde ifade edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder