21 Mayıs 2011 Cumartesi

Genel nefes darligi ve alerjik nefes darligi ve de soguk alerjisi durumunda:


Orta büyüklükteki keçiboynuzundan alti-yedi adetini önce soguk su altinda yikayiniz. Daha sonra bunlari küçük küçük (3 – 4 cm uzunlugunda) kirarak, kaynamakta olan yaklasik yarim litre suyun içine atiniz. Hafif ateste 7 – 8 dakika kaynatiniz. Soguduktan sonra süzerek suyunu cam siseye doldurunuz. Buzdolabinda en fazla üç gün bekleyebilir. Hergün sabah, kahvalti arasinda ve aksam yemeginden önce bir çay bardagi içilir. Yaklasik yarim litre olarak hazirladiginiz keçiboynuzu suyu üç gün buzdolabinda bozulmadan korunabilir. Her üç günde bir, taze olarak hazirlamaniz gerekecektir. Hiç ara vermeden yirmi gün uygulayiniz. Yirmi gün tamamlandiktan sonra ayni sekilde hiç ara vermeden onbes gün devam ediniz. Onbes günlük kürü uygularken bir çay bardagi içerisine bir küçük çay kasigi bal ilave edip karistiriniz ve sabah kahvaltiniz arasinda ve de aksam yemeginden önce birer çay bardagi içiniz. Keçiboynuzu kürünü uygularken sabah kahvaltinizda ayrica bal tüketmeyiniz.


Dikkat: 5 ile 12 yas arasindaki çocuklarda nefes darligi veya alerjiye bagli nefes darligi söz konusu ise, bu taktirde uygulama 1’ e göre sadece bir çay bardagi sabah kahvaltisi arasinda içilecektir. Aksam yemeklerinde içilmeyecektir.


Dikkat: Bu kürü uygularken kahvaltida ayrica bal tüketmeyiniz. Daha güçlü olur diye bir çay kasigindan daha fazla bal ilave etmeyiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder