21 Mayıs 2011 Cumartesi

Güneş lekeleri için bitkisel tedavi

Günes lekeleri adini verdigimiz ve günesin zararli isinlarinin cildimizde melanin pigmentinin üretimini artirmasi neticesinde ortaya çikan bu cilt rahatsizligi bitkisel çözüm yollari ile önemli ölçüde azaltilabiliyor. Cilt lekelerine dogal çözüm denilince elbette günes lekeleri tek olarak anlasilmamalidir. Bunun haricinde hamilelikte olusan lekeler, yaslilik lekeleri ve hastaliklar sonrasinda görülen degisik cilt lekeleri de mevcuttur. Sivilce lekeleri ve akne izlerini unutmamak lazim. Simdi sizlere Ahmet Marankiden günes lekelerine kesin tedavi olanagi saglayan dogal leke tedavisi yöntemini, Ahmet Maranki dogum lekelerine kesin çözüm kürü nü ve sivilce lekesi için bitkilerle tedavi yollarini anlatalim.

 

Ahmet Maranki Günes Lekesi için Bitkisel Maske Tarifi

 

* Gerekli malzemeler; 1 tatli kasigi yulaf unu, 1 tatli kasigi bal, 1 tatli kasigi limon suyu ve 1 çorba kasigi yogurt. Maskenin hazirlanisi; tüm malzemeler karistirilir ve yüze sürülür. 20 dakika bekletildikten sonra ovarak çikarilir. Bol su ile yikanir ve haftada bir kez maske tekrarlanir.

 

* Ahmet Maranki bu maskenin günes lekelerini gidermekte çok faydali oldugunu hazirlanisinin da oldukça basit oldugunu belirtiyor. Bu maske için, bir tutam maydanoz, bir tutam semizotu, bir fincan yogurt ve çok az miktarda limon suyu gerekiyor. Hazirlanisi; tüm malzemeler karistirilarak püre haline getirilir. Cilde sürülerek 30 dakika bekletilir. Ardindan ciltten nazikçe ovalanarak çikarilir. Haftada iki gün bu kür uygulanabilir.

 

* Çok basit bir maske ile günes lekelerinden kurtulabilirsiniz. Bir çorba kasigi yogurt ile bir tatli kasigi kabartma tozu karistirilir. Lekelerin üzerine sürülerek 45 dakika beklenir. Ardindan cilt yikanarak temizlenir.

 

* 1 çay kasigi tarçin ile 1 yumurta aki karistirilip cilde sürülür. 15 dakika bekletilir ve ovarak ciltten çikarilir. Ancak bu maskeyi hassas ciltli kisilerin yapmamasi gerekir.

 

* 1 yemek kasigi yulaf unu ile 2 yemek kasigi yogurt karistirilarak cilde maske seklinde sürülür. Bir süre bekletildikten sonra yikanir.

 

Ahmet Maranki Dogum Lekelerine Kesin Çözüm:

 

Dogum lekesi tedavisi, bitkisel çözüm için Güzellik Uzmani Ahmet Maranki dogum lekeleri çözüm tarifi.. Iste kil, yumurta aki ve vazelin kremiyle hazirlanan karisimin tarifi..

 

Dogum lekelerinden kurtulmak için beyaz kil ile 1 tatli kasigi yumurta aki ve alabildigi kadar vazelin krem karistirilir. Türk hamamindaki buharli ortamda, önceden hazirlanan bu karisim cilde sürülür. 15 dakika kadar beklendikten sonra cilt ovularak karisimdan arindirilir. Daha sonra cilt besleyici kremler sürülür.

 

Dogum lekelerine bitkisel çözüm

 

Yukaridaki Ahmet Maranki tarifine ek olarak, dogum lekeleri için Suna Dumankaya Hanim, Van civarinda yetisen uskun meyvesinin kabuklarinin iç tarafinin dogum lekeleri olan bölgelere sürülmesinin de dogum lekesi tedavisi için faydali olacagini söylüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder