21 Mayıs 2011 Cumartesi

Günes yaniginda yanigin genel belirtileri görülüyor yani kizarik bir zemin üzerinde eritemli bir zemin üzerinde su toplamalar normal bir yanikta suyla yanikta ise ayni sekilde 3 durum yanik vardir 1. ci derece ki yanikta cildte yanliz renk degisikligi oluyor 2.ci derece yanikta su toplamalar oluyor 3. cü derecede yanikta ise geri dönüsü olmayan bir yaniktir doku kayibi oluyor.


Güneste çok bilinçsizce güneslenen insanlarda eritemli bir zemin üzerinde su toplamalar oluyor onlar daha sonra ki dönemlerde hep leke birakarak düzeliyor. günes yanigi olmamasi için yavas yavas günese girmemiz gerekiyor birden bire girip 10 saat 5 sat yada 8 saat kalmamak gerekiyor. hergün 15 dakikadan basliyarak onu 20 dk 25 dk ya çikartarak hergün belli bir limitin üstünde kalarak güneste kalmamak lazim.


Gerçek bir günes yanigi varsa uzman bir doktordan yardim almak varsa eger su toplayanlar varsa onlari kurutucu solisyonlar kullanmak gerekiyor. bölgeye sürekli soguk kompleks yapmak gerekiyor orda olusan su toplayan yerlerle oynamamak gerekiyor oynarsa eger daha sonraki dönemlerde lekeler görülebilir. nemlendirici sürmek gerekiyor tabi oralarda agri yaparsa agri kesici almamiz gerekiyor eger çok fazla kasinti bir yanma varsa doktorun tavsiye ettigi ilaçlari kullanmaliyiz. zaten bu durumda 1 hafta içinde geçiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder