21 Mayıs 2011 Cumartesi

GÜnlük saglik için tavsiyeler

saglikli yasam3 150x150 GÜnlük saglik için tavsiyeler


Diyetisyen Hülya Erem, günlük hayatta sikça yaptiginiz seyleri saglikli yasamin bir parçasi haline getirebilmeniz için bazi tavisyeler verdi bizlere..


Erem, “Telefonla konusurken ayakta durun. Televizyon izlerken ütü yapin. Aracinizi süpermarketin otoparkinin en uzak kösesine park edin” dedi.


Basit fiziksel aktivitelerle kalp hastaligi, inme, diyabet ve osteoporoz gibi ciddi saglik sorunlarinin gelisme riskinin azaltilabilecegini belirten Erem, formda kalmak için atilacak bir sonraki adimin düzenli yürüyüs, bisiklet gezisi, dans ve yüzme gibi sporlar yapmak oldugunu söyledi. Erem, hareketsiz yasamdan kurtulmak için su ögütlerde bulundu:


BASIT ÇÖZÜMLER


Ayakta durarak veya yürüyerek daha fazla zaman geçirin.


Ev veya bahçe islerine çok zaman ayirin.


Telefonda konusurken ayakta durun.


Her gün yarim saat daha az televizyon izleyin. Televizyon izlerken ütü yapin.


Kisa mesafelerde araba kullanmayin. Arabanizi alisveris yapacaginiz süper marketin otoparkinin en uzak kösesine park edin.


Merdivenleri birkaç kalori daha yakma firsati olarak görün.


Ev isi yaparken kendinizi daha canli hissetmeniz için, hareketli müzikler dinleyin. Çocuklarla oynarken daha aktif olun.


TeleArkadaslarinizla yemek-içme disinda, çesitli aktiviteler için de bir araya gelin. Sizi aktif kilacak yeni bir hobi edinin.
(yetenek)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder