21 Mayıs 2011 Cumartesi

 


Güzel bir kokuya sahip olmada en büyük yardimcimiz kullandigimiz parfümler olmustur. Ancak parfüm kullanirken yapilan hatalar, parfümlerden istenilen sonucu alamamasina neden olan etkendir. Parfüm kullanirken dikkat edilmesi gerekenleri ögrenerek daha hos bir kokuya sahip olabilir, sadece kokunuzla çevrenizdekiler büyü altina almaniz mümkün olur.


Parfüm kullanirken bunlara dikkat!


Saç
Saçinizi parfümlemek istiyorsaniz, öncelikle temiz olmalarina dikkat edin. Kokularin birbirine karismamasi için sampuaninizi kokusuz olanlar arasindan seçin. Saçlariniz kisa ise saç diplerinize, uzun ise uçlarina sikmaniz yeterli olacaktir.
Küçük bir hosluk:Saçinizi firçalamadan önce firçaniza biraz parfüm sikin.


Giysiler
Parfümler pamuklu, yünlü gibi dogal lifle dokunmus kumaslarda çok kalicidir ve rahat yayilir. Sentetik liflerde yayilimi ve kaliciligi azdir. Parfümün en kalici oldugu dokular ise kürkler ve muslin kumastan yapilmis esarplardir.


 


Giysiler parfümlenebilir ama gelisigüzel degil: Parfümünüzü ceket ve mantolarin astarlarina, etek ve elbiselerin etek baskilarina sikin.
Asla giysilerinizi farkli parfümler sikmayin. Üst üste sikilan parfümlerin molekülleri iyi bir karisim olusturmaz ve kötü bir etki uyandirir.
Ipekli giysilerinize parfüm sikmayin, kalici lekeler birakir.
Eger parfümünüzü sik sik degistiriyorsaniz, sadece vücudunuzu parfümlemekle yetinin. Koku zaten giysilerinize de sinecektir.
Mücevher ve özellikle incilerinizin yakininda parfüm kullanmayin: parfümlerdeki alkol mücevherlerin parlakligini yok eder ve incileri sarartabilir.
Giysi dolabinizi parfümlemeyi unutmayin.


Küçük bir hosluk: Çamasirlarinizin bulundugu dolap veya çekmeceye parfümünüzle nemlendirdiginiz yünlü bir kumas parçasi koyun.


Vücut
Parfümler kokularini yaymak için sicaklik, hareket gibi faktörlere ihtiyaç duyarlar. Bu nedenle parfüm sürmek açisindan vücudun bazi bölgeleri ayricaliklidir:
Sicak ve nemli noktalar. Koltuk altlari, gögüs aralari, ense, kulak arkalari ve göbek
Kanin fazla pompalandigi noktalar. Bilek içleri, sakaklar ve boyun.


Hareketli noktalar. Dirsekler ve diz içleri.


Uzmanlardan hos öneriler: ’Parfümü, kolunuzu yukari kaldirip tam önünüze sikin ve yarattiginiz koku bulutunun içine girin. Böylece binlerce parfüm molekülü vücudunuzun her yerine konacaktir’.


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder