21 Mayıs 2011 Cumartesi

Haftalik gebelikde degisimler

gebelik3 150x150 Haftalik gebelikde degisimler


Hamile oldugunuzu ögrendiniz ve büyük bir mutluluk içindesiniz fakat bu mutlulugun getirdigi heyecani kisa sürede atip bebeginizin gelisimi hakkinda bilgilere sahip olmaniz ve yardim almaniz gerekmektedir Sevgili Hamisler.


gebelikte ilk 3 hafta


Sperm ve yumurtalik hücresinin döllenmesi cinsel birlesimden yaklasik olarak 14 gün içerisinde olacaktir. Bu süreç içerisinde ilk 3 haftada sperm ve yumurta birlesecek ve rahim zari da kalinlasmaya devam edecektir. Döllenen sperm ve yumurta rahim duvarina tutulacaktir.


gebelikte 3-9 hafta arasi


Döllenerek çogalmaya baslayan hücreler rahim duvarina yapismakta ve plasenta sayesinde beslenmeye baslamaktadir. Artik iyice gelismeye baslayan embriyo tek hücreli olma sürecinden çikarak sizin haberiniz olmadan gelismeye devam etmektedir.


Bu dönemde çesitli minerallerin bol miktarda tüketimi çocuk sagligi açisindan büyük önem arz etmektedir. Çinko tüketimi çocukta anomali hastaliginin önüne geçecektir.


gebelikte 9-15 hafta arasi


Bebegin uzuvlari yavas yavas olusmaya baslamis ve 15.haftaya dogru iskelet ve kas sistemi daha güçlü hale gelmeye baslamistir. On besinci haftada bebegin kafatasini saran laguna adinda özel bir zar örtüsü kafa bölgesini koruma altina alacaktir.


Bu dönemde annede de bazi degisiklikler gözlenebilir. Cildinizde daha çilli yapilar ve benekler olusmaya baslayabilir. Bu durumlarda asiri telasin önüne geçmeniz gerekmektedir.


gebelikte 15-25 hafta arasi


Bebebgin gelismekte olan uzuvlarinin yaninda cinsiyete bagli degisimler de kesinlesmistir. Erkeklerde erbezi torbasi vücut disinda konumlanmisken kizlarda vajina içerisinde yer alacaktir.


Doktorunuz artik bebeginizin kalp atislarini duyabilmekte ve bu heyecani size yasatabilmektedir. Bu dönemde doktor ziyaretiniz artabilir.


gebelikte 25-35 hafta arasi


Hamilelik sürecinde annenin sikilmaya basladigi dönem olarak da adlandirabilecegimiz bu aralikta bebegin göz kapaklari ve kirpikleri de olusur. Erkeklerde testisler torbaya inis sürecini tamamlayacaktir.


Hamilelikte alacaginiz ortalama 11-12 kilonun büyük bir kismi bu dönemde kendini belli edecektir. Karnin ön kisminda daha gözlenebilir olsa da aslinda rahmin büyümesi, rahim içi sivinin artmasindan ve bebegin olusumundan kaynakli olarak fazla fazla kilo aldiginizi hissedebilirsiniz…


gebelikte 35-40 hafta arasi


Artik bebegin dis ortamdaki hayat için direnç gücünün artmaya basladigi döneme girilmistir. Gelisimini tamamlayan bebeginiz artik dünyaya merhaba demeye hazirlanmaktadir. Son haftalara yaklastikça yalanci sancilar hissedebilirsiniz; dogru zamani beklemelisiniz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder