21 Mayıs 2011 Cumartesi

Hamilelikte doktora haber verilmesi gereken en önemli bulgu budur. Vajinal kanama, hamileliklerin yaklasik yüzde 20-30'unda görülür ve bunlarin yüzde 20'si kendiligiden düsükle sonuçlanir. Hamilelik esnasinda vajinal kanamaya en sik yol açan bozukluklar sunlardir;


Dis Gebelik (Sahte Hamilelik)


Gebelik rahim disinda basladiginda ilk önceleri belirti gözlenmez. Tek belirti adet rötaridir. Gebelik boyutu ilerledikçe tüp’lerin gerinmesine bagli olarak kasik agrisi baslar. Ancak normal gebelikte de görülebilen bu durum önemsenmeyebilir. Gebelik materyali büyük tüp’ün duvarini asindirmaya basladiginda ya da tüpte yirtilma gerçeklestiginde siddetli karin agrisi, kan kaybina bagli bas dönmesi ve sok tablosu gelisebilir.
Düsük Tehdidi, Tam Veya Tam Olmayan Düsük, (Bozulmus Hamilelik)


Düsüklerin birden fazla sebebi olmakla beraber en sik sebep döllenme döneminde ortaya çikan hatali yapilanmalar, bunun sonucu olarak da kusurlu diye nitelendirecegimiz gebelik materyallerinin olusmasidir. En sik görülen bu sebep haricinde yapisal, hormonal, hematolojik, savunma sisteminde aksakliklar sonucu da düsükler meydana gelebilir. Bir düsügün ya da düsük tehdidinin en sik belirtisi vajinal kanama ya da rutin kontroller sirasinda bebek kalp atimlarinin gözlemlenmesidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder