21 Mayıs 2011 Cumartesi

Her abur cuburun vücuda zararli oldugunuda kim söylemis? Bazi abur cuburlar vücudumuz için öyle faydalar sagliyor ki… Kesinlikle tüketilmesi sart olan durumlardandir. Iste o abur cuburlarin listesi karsinizda Sevgili Arkadaslarim…


En saglikli abur cuburlar listesi


Ceviz ve çekirdek: Sadece beyin gücünü arttirmaz ayni zamanda ruh halinizi düzenler ve saatlerce tok hissetmenizi saglarlar. Yaslanmayi geciktirdikleri de biliniyor.


Muz: Potasyum bakimindan zengindir ki bu da kan basincini düzenliyor. Içindeki vitamin B6 ise yorgunlugu, asabiyeti ve uykusuzlugu engelliyor ve ruh halinizi yükselten serotonin salgilamaniza sebep oluyor.


Kuru üzüm: Antioksidan olarak kuvvetli olduklari kadar agiz sagligi için de faydalilar. Kapsadigi mineraller vücuttaki östrojen ile etkilesime geçiyor ve osteoporozu önlemede yardimci oluyor


Havuç: Provitamin A karoten açisindan zengin olan havuç, antioksidan olarak da çok önemlidir ve kalp hastaliklari ve bazi kanser çesitlerinden korur.


Bezelye ve fasulye: Bir kase haslanmis bezelye ya da soya fasulyesi, protein, B ve C vitaminleri, karotenler ve antioksidanlar açisindan kuvvetli bir tercih olur.


Elma: Fitokimyasal kaynagi olarak, kan kolesterolünü azalttigi, bagirsaklari çalistirdigi ve felç, prostat kanseri, astimi engelledigi bilinir.


Patlamis misir: Tam tahilli ve iyi bir lif kaynagi olan patlamis misirin 30 grami da harika bir atistirmalik olabilir, tabii seker, tuz ve yag eklemediginiz sürece!


Yulaf ezmesi: Protein, antioksidan, karbonhidratlar, lif, vitamin ve minerallerle dolu ve sizi öglene kadar tok tutar.


Üzüm: A, C ve B6 vitaminleri kadar demir ve selenyum kaynagidir da ve kanseri önler.


Jöle: Gayet keyifli olmasi disinda, yagsizdir ve sekersiz olanlari tercih ettiginiz sürece kilonuz için de endiselenmeniz gerekmez.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder