21 Mayıs 2011 Cumartesi

Kadinlarin karsilastigi en yaygin kanserlerden bir tanesi olan rahim agzi kanseri bitkisel yöntemlerle de tedavi etmeleri mümkün olabilir. Rahim agzi kanserini tedavi etmek ve korunmak istiyorsaniz bu bitkisel yöntemlerden yardim alabilirsiniz ancak yine de önce uzman bir hekime danismanizi öneriyorum sizlere.


Çogunlukla rahim boynunda ve vajinanin baslangiç kisminda meydana gelen bir hastaliktir. Çok düsük yapan veya çok doguran kadinlarda daha fazla görülür. Tip dilinde uterus kanseri denir. Vajinadan kan veya fena kokulu akinti gelir. Böyle durumlarda, vakit kaybetmeden doktora basvurmak gerekir. Kanser kötü huylu ura verilen isimdir ve kanser yerine kötü huylu ur diye de anilir. Ur kelime olarak sertlesen olusum anlamina gelir. Ur kötü huylu sertlikler için kullanildigi gibi, iyi huylu sertlikler içinde kullanilabilmektedir.


1-) Iyi huylu urlar : Burada hücreler normal hücreler gibi olup herhangi bir tehlike olusturmazlar, yani kötü huylu urda oldugu gibi vücuda yayilmazlar.Bunlar yag bezeleri (lipom), damarlarda siskinlikler (hemanjiyom) ve kasta siskinlikler (miyom) gibi görülebilirler. Iyi huylu deyince kanserojen (kanser yapici) olmadigindan böyle anilir, yoksa tehlikelide olabilir, çünkü büyürken çevresindeki organi sikistirabilir. Beyinde ise beyine zarar verebilir bu durumda alinmasi gerekebilir.


2-) Kötü huylu urlar veya diger ismi ile kanser : Hücreler vücuda yabancilastigindan hücre yapilari degisir, baskalasir ve çok hizli bölünerek (yani çogalarak) çevresindeki hücre ve dokulari tahrip eder. Kanserli hücreler kan veya lenf yollari ile baska bölgelere gider ve oralarda yavru hücreler (metastaz) olustururlar.


Rahim Kanserinin nedenleri : Kalitsallik, yas, etnisite, hormonlar, cinsel yolla bulasan hastaliklar, çevresel faktörler, beslenme sekli.


Rahim Kanseri belirtileri : Menopozdan sonra vajina kanamasi, kanamali adetler, iki adet arasi kanama, vajinadan pembe, sulu bir akinti, sismanlik.


Kanserin Safhalari : Kanserin safhalarini uluslararasi anlasilir yapabilmek için ve tam olarak hangi durumda oldugunu anlayabilmek için bir sistem bulunmustur. Bu sistem kisaca TNM-Sistemi diye anilir. Bu sisteme lösemi ve beyin uru dahil degildir. T Tümör yani ur demek olup, T1 küçük ve T3 büyük ve de T4 çok büyük anlamina gelir. N Lenf bezesi anlamina gelir. N1 Lenf bezesine yakin kanserli lenf bezesi ve N4 en uzak kanserli lenf bezesi anlamina gelir. M Metastaz anlamina gelir ve M1 vücudun herhangi bir noktasinda ortaya çikan ilk metastaz anlamina gelir. Ayrica G harfi de ne kadar tehlikeli olduguna isarettir. G1 az tehlikeli ve G4 çok çok tehlikeli anlamina gelir.


Rahim Kanseri tedavisi ve ameliyati : Rahim kanserinin ana tedavisini cerrahi olusturmaktadir. Patoloji sonucuna göre tekrarlama ihtimali yüksek olan hastalarda cerrahinin ardindan radyoterapi (isin tedavisi) uygulanir.
Tümörü ilerlemis veya cerrahi yapilamayan hastalarda tek basina radyoterapi de bir tedavi seçimidir. Hormon tedavisi ve kemoterapi rahim kanserinde sik uygulanan tedavi yöntemleri degildir. Ilerlemis hastalikta tümörün özelliklerine göre hormon tedavisi veya kemoterapiye basvurulur.


Rahim Kanseri için bitkisel tedavi :


Önce kanser hücresinin ilerlemesi durdurulur.
Kanser hücreleri bir çember içine alinir.
Kanser hücreleri parçalanir.
Parçalanan her hücre yeniden çember içine alinir.
Parçalanan kanser hücreleri etkisiz hale getirilir.
Etkisiz haldeki kanser hücreleri idrar diski ve ter yollari ile disari atilir.
Disari atimda gittigi yollar ve güzergahlar temizlenir.
Vücudun bütün organlarinin temizligi saglanir.
Vücudu koruma kalkani genisletilir.
Vücudun bagisiklik sistemi güçlendirilir.
Vücut bir daha kanser hücresiyle karsilastiginda ona karsi koruma kalkani olacak olan sistem gelistirilir.


Rahim Kanseri için sifali bitkiler : ( Enginar ) Enginar kanda bulunan üre ve kolesterol miktarini düsürür. Idrari söktürür. Kan sekeri miktarini düzenler. Damar sertligini ve kalp rahatsizliklarini önler.


Enginar


Kandaki üre ve kolesterolü düsürür. Idrar söktürür. Kandaki seker miktarini ayarlar. Damar sertligi ve kalp hastaliklarini önler. Böbrekteki kumlarin dökülmesine yardimci olur. Prostat, meme ve rahim agzi kanserine karsi iyi gelir. Enginarin içinde bulunan Silymarin maddesinin, hücrelerin hasar görmesini engelledigine isaret eden arastirmacilar, ayrica Silymarin maddesinin, prostat, meme ve rahim agzi kanserini önleme konusunda da etkili oldugunu belirtti. Enginarin içinde, fiber, magnezyum, folate ve C vitamini bulundugu, bu sebzeyi bol miktarda tüketenlerin, bulunduklari yasin daha altinda gösterdikler.


Lahana


Kansere karsi etkili oldugu bilinen sebzelerin basinda gelir. Bol miktarda B, C ve E vitamini, potasyum içerir. Özellikle meme ve rahim kanserine karsi etkilidir. Vücutta biriken zehirli maddelerin atilmasini saglar. Kandaki seker miktarini düsürür. Sarilik ve safra kesesi hastaliklari için iyidir. Astima faydalidir. Bagirsak kanserine karsi etkili. Lahana kanser hücrelerinin üremesini engelleyen kimyasal bir madde (isotiocyanates) içeriyor. ABD’de yapilan bir arastirmaya göre, haftada bir gün lahana yiyenlerin bagirsak kanseri olma riskleri üçte iki oraninda azaliyor.


Soya
Uzun yasamak isteyen herkes mutlaka soya tüketmelidir. Soya, içerisinde östrojen hormonuna benzer islev gören ve bu hormonun etkilerini sulandiran bir madde içerir ve buda kadin bünyesi için son derece yararlidir. Çünkü, hücre yenilenmesini hizlandiran östrojen hormonunun asiri üretimi, gögüs, rahim ve boyun kanserine yakalanma riskini çok arttirir.


Rahim Kanseri için bitkisel öneriler :


Bir çay fincani kaynar suyun içine ince kiyilmis bir çay kasigi mine çiçegi katilip demlenmesi için kisa bir süre beklendikten sonra süzülerek günde iki kez, sabah kahvaltilarin­dan yanm saat sonra ve geceleri yatmadan bir saat önce birer çay fincani içilir.
Günde üç Ögün birer tatli kasigi susam yagi içilir.
Bir çay fincani kaynar suyun içine ince kiyilmis bir çay kasigi kekik katilip demlenmesi için kisa bir süre beklendikten sonra süzülerek günde iki kez, bir çay kasigi sirke ilavesiyle sa­bah kahvaltilanndan yarim saat sonra ve geceleri yatmadan bir saat önce birer çay fincani içilir.
Birer adet temizlenip yikanmis kereviz, salgam ve havuç nemli olarak mikserden geçirilip bir tülbentm içine dökülüp si­kildiktan sonra üzerine yarim kahve fincani limon suyu ilave edilip içilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder