21 Mayıs 2011 Cumartesi

Keçi Boynuzu Şifalı Bitkisinin Yararları

Keçiboynuzu kullanim alanlari nelerdir ve keçiboynuzu nasil yenir? Nefes darligi, astim, balgam söktürücü, akciger ödemini tedavi edici, hareketli sperm sayisini artirici, akciger kanserine karsi koruyucu ve iktidarsizliga karsi dogal destek olusuyla bilinen keçiboynuzu sagligimiz için oldukça yararli bir besindir.
Keçiboynuzu Nasil Yenir ?

 

Keçiboynuzu serbeti: Keçiboynuzunun kaynatilmasiyla elde edilir ve bir çok hastaliga diyabete yüksek tansiyona iyi gelir.
Keçiboynuzu Pekmezi : Keçiboyunuzu meyvesinden üretilir. Keçiboynuzu pekmezinin tüketimi sade sekilde olabilecegi gibi yogurtla karistirak da alinabilir

 

Keçiboynuzu Unu : Ögütülerek un haline getirilmis ve de hazir sekilde satilan keçiboynuzu unu biçimi de vardir. Çekirdeklerinin çikarilip kurutulup toz hale getirilmesiyle üretilir.

 

Keçiboynuzu unu süt yada suyla karistirilip alinabilir.

 

Ancak gerek keçiboynuzu pekmezi gerekse de keçiboynuzu unu kullanimi ile ilgili uyarilar da vardir.

 

Keçiboynuzu unu ögütülme sirasinda etkin maddeler oksijen ile reaksiyona girmeleri sonucu yararli etkilerini yitirebilirler.

 

Yine keçiboynuzu pekmez yapilirken kaynatildigi için tedavi edici etkin maddeler etkinliklerini kaybederler. Keçiboynuzu pekmezinin yararli olabilmesi için üretim sirasinda bazi kurallara uyulmus olmasi gerekir.

 

Keçiboynuzunu dogal halde kullanmak daha dogru olur. Dogal ürün satan yerlerden bütün halde (kirilmamis, parçalanmamis, ezilmemis) koyu kahverengi keçiboynuzu almak ve kullanmak daha etkili olacaktir.

 

Keçiboynuzu yemekleri varmi? Benim kesfedebildigim özel bir keçiboynuzu yemegi bulunmuyor. Keçi boynuzu yemekleri tarifi konusunda bilgisi olan arkadaslarin yardimci olmalarini rica ediyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder