21 Mayıs 2011 Cumartesi

Kilo aldirmayacak, kalp hastaliklari ve diyabetle bas edecek…


Bilim adamlarinin üzerinde çalistigi saglikli çikolata sayesinde bir yandan tatli ihtiyacinizi karsilarken diger yandan hastaliklarla savasta önemli bir silah kazanacaksiniz.


Uzmanlar yaklasik 2 yildir üzerinde çalistiklari proje ile kalp hastaliklari ve diyabet ile savasacak çikolata gelistirmeyi planliyor. Üstelik bu çikolata kilo aldirmayacak.


Bilimadamlari bunu saglikli kakao tohumlari ile saglayacak.Bu tohumlar kan basinicini düsürerek kalp sagligini koruyan flavonol kimyasallari içeriyor.


Uzmanlar yüksek flavonol içeren tohumlar üretebilmesi için kakao agaçlarinin DNA’sini degistirecek. Bu çikolata ayrica saglikli yaglar da içerecek. Zaman’dan Merve Tunçel’in haberine göre, projenin mimarlarindan Kaliforniya Üniversitesi Profesörü Howard-Yana Shapiro, Mars adli tatli firmasindan arastirmalari için tam 6 milyon Euro (yaklasik 12 milyon Türk Lirasi) aldi.


Profesör Shapiro, bu rüyanin hemen gerçeklesemeycegini, bunun için zamana ihtiyaç oldugunu vurguluyor. Arastirmanin 5 yil içerisinde tamamlanmasi öngörülüyor.


Arastirmaya ayrica bilgisayar devi IBM ile Birlesik Devletler Tarim Departmani da destek veriyor.


Kaynak: http://www.haberturk.com/saglik/haber/573732-yuzyilin-icadi-saglikli-cikolata


Bu yazi bugün 43 kere, toplam 109 kere okunmustur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder