21 Mayıs 2011 Cumartesi

Kür: Kansizlik sikayetine karsi (demire bagli anemi)


Kullanilacak olan 250 gram taze ispanak ve 200 gram kabugu soyulmus kerevizdir. Kaynamakta olan bir litre suyun içerisine 200 gram ince dilimlenmis kerevizi atiniz ve hafif ateste 10 dakika haslayiniz. On dakika tamamlandiktan sonra üzerine 250 gram ispanagi ilave ediniz ve yine agzi kapali olarak 5 dakika daha haslamaya devam ediniz. Daha sonra sogumaya birakiniz. Soguduktan sonra süzerek suyunu temiz bir siseye koyunuz ve buzdolabinda koruma altina aliniz.


Sabah aç karina veya kahvaltidan bir saat sonra bir su bardagi içilir. Aksam aç karina veya aksam yemeginden bir saat sonra bir su bardagi içilir. 15 gün müddetle sabah ve aksam içimleriyle gün atlamadan devam edilir. 15 gün sonra 10 gün ara verilir. On gün aradan sonra ayni sekilde tekrar sabah ve aksam olmak üzre 15 gün kereviz-ispanak kürüne devam edilir. Toplam 30 günlük uygulama ile kür tamamlanmis olur.


200 gram kerevizin yumrularinin yerine kerevizin sadece taze ve yesil olan yapraklarini ve saplarini da kullanabilirsiniz. Üç adet sapli (dalli ve yaprakli kisimlari, yaklasik 150 gram) kereviz yeterli olabilecektir. Bu taktirde haslama süresi üç dakikadir. Üç dakika tamamlandiktan sonra 200 gram ispanak ilave edilerek bes dakika daha haslamaya devam edilir. Ilidiktan sonra süzülür ve temiz bir siseye doldurulur. Tüketim sekli yukarida belirtildigi gibidir.


Avokado
Haftada 2 adet tüketilecek avokado, anemiye karsi iyi bir önleyicidir. Avokado anemiye karsi önleyici ve koruyucudur. Destekleyici tedavi için ise, yukarida bahsettigim kereviz-ispanak kürüdür.
Not: Hekim kontrol ve önerilerini ihmal etmeyiniz


Kaynak :http://www.saracoglu.at/bolum.php?name=kur&kid=2&sirano=4

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder