21 Mayıs 2011 Cumartesi

Menopoz sonrasi bir çok kadinda görülen kemik erimesi günlük hayati olumsuz etkileyen rahatsizliklardan birisi olmustur. Kemik erimesinden korunmak yada bitkilerle tedavi etmek istiyorsaniz Ahmet Maranki’nin tavsiyelerini sizlerle paylasacagim bu yazimizda.


Kemik erimesi nasil giderilir?


Kemik erimesi kemik yogunlugunun giderek azalmasi ile birlikte kirilganliginin artmasi durumudur.Kemigin kendine öz yapisi bulunur.Bu yapi bir çok travma ile bas edebilecek yapidadir.Ama kemigin kirilganligi artmis ise en hafif travmalarda bile kirilmalar gerçeklesebilir.


Kemik erimesine neden olan en önemli faktörlerden birinin basinda genetik özellik yer alir.Kemik erimesinde anneden gelen genler daha fazla önem tasidigi için osteoporoz olan annenin genlerinde kirilganlik söz konusu ise belli döneme gelindiginde o kisi osteoporozlu olarak yasamini idame ettirmek zorunda kalir.


Genetik yatkinlik disinda ikincil nedenlerden dolayida kemik erimesi olabilir.Mesela tiroid, sara gibi hastaliklarda uzun süreli ilaç kullanmak zorunda kalindigi zamanda bu ilaçlarin yan etkisi kemik erimesi olarak gerçeklesebilir.Yine uzun süreli kortizon kullanmakta kemik erimesine neden olan etmenlerdendir. Mide asitlerini ortadan kaldirmak için kullanilan antesitler, romatizmal hastaliklarda kullanilan bazi ilaçlarda kemik erimesi olarak bize geri dönebiliyor.


Kemik Erimesi Bitkisel Tedavi Önerileri:


*Biberiye bitkisinin çiçekleri ve yapraklari kaynar suda demlenir.Bu yapilan karisim bal ile tatlandirilarak günde 3 fincan tüketilir.


*Lahananin suyunda serbetçi otu ile lavanta çiçeginin kaynatilmasindan sonra posa elde edilir.Bu posa dövülmüs biberiye ile macun kivamina getirilir.Yapilan macun her gece yatmadan önce 1 çorba kasigi yenir.


*Saryetin bitkisinin yapraklari ve çiçekleri adaçayi ile karistirilarak demlenir.Daha sonra süzülen bu karisim aç karnina 1 fincan içilir.Arta kalan posasi ise atilmaz.Bu posa badem yagi ve balla karistirilarak macun yapilir.Macun hergün yemek arasinda 1 çorba kasigi yenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder