21 Mayıs 2011 Cumartesi

Mükemmel cilt için nasil beslenmeliyiz?

Yillara meydan okumak ve , pürüzsüz bir cilde sahip olmak istiyorsaniz sizler için, Müge Arslan’dan tüyolar!
Kadinlarin dogasinda ne kadar yasli olursa olsun, mükemmel görünen bir cilde sahip olmak vardir. Diyetisyen Müge Arslan, pürüzsüz bir cilt için kozmetik ürünlerine milyarlarca para harcanmasinin gerekli olmadiginin altini çiziyor ve saglikli, isildayan bir cilt için, tüketilen besinlerin hayati önemi oldugunu belirtiyor.


Diyetisyen Müge Arslan, mükemmel bir cilde sahip olmak için saglikli yasamanin sart oldugunu söylüyor ve bunun için de 5 temel yiyecek grubunu; et, süt, sebze-meyve, yag ve tam tahil grubundan yiyecekleri her ögünde yeterince almanin, sigara ve alkol kullanmamanin sart oldugunu vurguluyor.


Iste hayalinizdeki cilde sahip olmak için dikkat etmeniz gerekenler ve tüketmeniz gereken mucizevi besinler:


koyu yesil yaprakli bitkiler Mükemmel cilt için nasil beslenmeliyiz?


Sivilce ve koyu renkli halkalar için koyu yesil yaprakli bitkiler Yapilan çalismalara göre, ispanak gibi koyu yesil yaprakli bitkiler, içerdikleri çinko ve bol miktarda antioksidan sayesinde, sivilcelere karsi olumlu etkiler gösteriyor. Isveç’te yapilan bir arastirmada akne tedavisi gören hastalarin diyetlerine çinko eklendiginde, 3 ayda yüzde 85’lik bir iyilesme oldugu tespit edildi. Çinko ayni zamanda hasarli kolajenin kirilip yeni kolajen üretilmesini de sagliyor. Ayrica yesil yaprakli bitkilerin bir kisminda bulunan yüksek oranda demir de, yeterince demir almayan kadinlarin yüzlerinde beliren koyu renkli halklara çare oluyor.


zeytinyagi ve su Mükemmel cilt için nasil beslenmeliyiz?


Özellikle cilt kuruluguna karsi tavsiye edilen zeytinyagi, pürüzsüz bir cilt sagliyor. Su da cildinizin kurumasini önlerken, hücre yenilenmesini ve metabolizmanin daha düzenli çalismasini sagliyor. Saglikli görünen bir cilt için günde en az 8 – 10 su bardagi su tüketmek gerekiyor.


kantalup kavunu Mükemmel cilt için nasil beslenmeliyiz?


Cilt kurulugunu önleyen bir diger mucizevi besin de kantalup kavunu Cildin pul pul dökülmesini önleyen bu kavun, likopen gibi karotene benzer maddeler içeriyor. Bunlar, kirisikliklarin ortaya çikmasina neden olan, kolajenin hasar görmesi durumunu azaltir. Dirsek bölgesindeki deri sertlesme ve kurumalari için de faydalidir


cilek Mükemmel cilt için nasil beslenmeliyiz?


Kirisikliklar için dut, çilek, havuç ve somon baligi Dut, bögürtlen, ahududu ve çilek cildin yaslanmasini geciktiren polifenol (bir tür antioksidan) içerirler. Ayrica kisa zamanli hafiza ve denge için de yararlidirlar. Bir avuç çilekte bulunan C vitamini, günlük ihtiyaciniz olan kolajeni tekrar üretmeye yetecek miktardadir


somon baligi Mükemmel cilt için nasil beslenmeliyiz?


Somon baligi Omega–3 yag asitlerini içerir. Bunlar, kolajeni yok eden bagimsiz radikallerle savasir ve cilt üzerinde ince çizgilerin derinlesmesini önler. Havuç da kirisikliga iyi gelir. Havuçta bulunan beta karoten kuru cilt için birebirdir. Bu madde, kayisi ve tatli patates gibi diger turuncu renkli sebze ve meyvelerde de bulunur.


findik brokoli Mükemmel cilt için nasil beslenmeliyiz?


Akneye karsi brokoli ve findik Cildin esnek olmasini saglayan brokoli, A ve C vitaminleri gibi antioksidanlar açisindan zengin bir besindir. Kansere karsi etkili olan kimyasallar da içeren brokoli, C vitamini sayesinde cilde esneklik saglamanin yani sira, morarma ve çürümelerin önüne geçilmesinde de etkilidir. Içindeki A vitamini de enfeksiyona karsi direnci artirmaya ve aknenin önüne geçmeye yardimcidir. Çinko içeren keten tohumu yagi ve findik tüketerek de aknelerden kurtulmak mümkün.


soya Mükemmel cilt için nasil beslenmeliyiz?


Her derde deva soya! Soya, sivilce olusumunu önleyici bir etkiye sahiptir. Içerdigi östrojene benzeyen kimyasallar sayesinde akne olusumunun önüne geçebilir. Ayrica soyada, yeni hücre olusumuna yardimci olan ve cildi nemli tutan E vitamininden de bol miktarda bulunur.


yulaf Mükemmel cilt için nasil beslenmeliyiz?


Yulaf Toksinlerin disari atilmasini saglar. Yulafin içerdigi lifler, vücut tarafindan toksinleri filtre etmekte kullanilir. Ayrica B vitaminleri açisindan da son derece zengindi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder