21 Mayıs 2011 Cumartesi

Önerilen hastaliklar: Ates düsürücü etkisi önemlidir. Istah açip, hazmi kolaylastirir. Mide ve bagirsaklardaki mikroplari öldürür. Gazi söktürüp, gaz birikmesine engel olur. Idrar söktürür, enerji verir. Cinsi istekleri kamsilar, sinirleri kuvvetlendirir. Baharat olarak birçok et yemeginde, dolma harçlarinda, çrbalarda, hamur islerinde, salça ve soslarda tane yada toz olarak kullanilir.


Damar sertligi, yüksek tansiyon, egzama, üremi, bagirsak iltihabi ve romatizmadan sikayet edenler, mümkün oldugu kadar az kullanmalidir. Midesi rahatsiz olanlara dokunur.


Prof. Dr. Ahmet Maranki & Elmas Maranki
Kozmik Bilim Isiginda Sifali Bitkiler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder