21 Mayıs 2011 Cumartesi

Sivilceyi sikmak dogru mudur?

Evde ve güzellik salonlarinda uygulanan sivilce tedavi yöntemleri tedavi edici özellikte degildir. Sivilceleri yok eden bir takim kozmetik ürünler yag kanallarinin içine girerek mikroplari öldürme gibi etkileri yoktur. Saglikli bir tedavi için bir dermatologa görünmeniz gerekir.


Sivilceyi sikmak dogru mudur?


Sivilcelerin sikilmamasi gerekir. Sivilceleri sikmak yaglanmanin diger dokulara yayilmasina sebep olur. Buda ciltte iz kalmasina yol açar.


Stres sivilce yapar mi?


Stres sivilcelerin artmasina sebep olur. Stres ciltteki yaglanmayi artirdigindan sivilceleri de artirir.


Sivilce olusumunda temizligin önemi nedir?


Sivilce ciltteki asiri yaglanma ile olusur. Sivilceli hastanin yüzünü normalden fazla yikamasi yaglanmayi azaltmaz. Cildi kuruttugu içib sabun benzeri temizleyiciler kullanilabilir. Nemlendirici ve benzeri ürünlerin mutlaka yagsiz olanlari kullanilmalidir. Fondoten ve pudra gibi kozmetik ürünler kullanilmamali, kullanilacaksa bile bunlarin yag içermeyen çesitleri kullanilmalidir.


Sivilce izlerinin tedavisi


Sivilceler tedavi edildikten sonra eger ciltte çukur biçminde izler kaldiysa lazer tedavisi yapilabilir.Bir çok lazerle tedavi sekli vardir. Genel olarak lazer tedavisi ile izler %50 ile %80 arasi düzeltilebilir.


Bu sorunun azaltilabilmesi için Suna Dumankaya sivilce maskeleri tariflerini evinizde kolayca hazirlayip kullanabilirsiniz. Asagidaki sivilce maskelerini kullanmanin yaninda kisi kuruyemislerden ve asitli içeceklerden de uzak durmalidir.


Suna Dumankaya Sivilce Maskeleri


Suna Dumankaya sivilce maskesi 1
Birer çay kasigi aspirin tozunu, limon suyunu ve beyaz kili karistirip sivilcenizin üzerine sürün ve bu maskeyi 20 dakika bekletin
Suna Dumankaya sivilce maskesi 2
Bir adet orta boy sogani pisirin ve mikserden geçirin. Ardindan bir çoba kasigi kükürtü yarim limonun suyunda eritip mikserden geçirilmis soganla karistirin. Hazirladiginiz bu sivilce maskesini yüzünüze uygulayin.
Suna Dumankaya sivilce maskesi 3
Bir çay kasigi kükürtü un haline getirin ve içine bir tutam reyhan otunu toz haline getirdikten sonra karistirin. Bunlarin içine bir adet limonun suyunu da ilave edin ve boza kivamina gelinceye kadar karistirin. Cildinizi temizledikten sonra bu sivilce kürünü yüzünüze serpin.
Suna Dumankaya sivilce maskesi 4
Öncelikle yüzünüzü oksijenli su kullanarak temizleyin. Daha sonra bir adet taze cevizin yesil kabugunun suyunu çikarin ve bu ceviz kabugu suyunu sivilcelerin üzerine sürün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder