21 Mayıs 2011 Cumartesi

Tavuk eti ile kalp krizinin önüne geçin

tavuk eti 150x150 Tavuk eti ile kalp krizinin önüne geçin


ABD’de yapilan bir arastirmaya göre tavuk eti tüketimi kalp krizi riskini önemli ölçüde az oranlara düsürüyor. Kalp krizinden korunmak için mutfaginizdan tavuk etini eksik etmemenizi tavsiye diyoruz Sevgili idealdiyet.com okuyuculari.


Boston’daki Harvard Halk Sagligi Fakültesinden bir grup bilim adami, 26 yil süren arastirmalarinin sonunda, tavuk eti tüketiminin kadinlarda kalp krizi riskini yüzde 19 oraninda düsürdügünü ortaya koydu.


Yaslari 30 ile 55 arasinda degisen ve herhangi bir kalp, kanser ve diyabet hastaligi olmayan 84 bin kadin üzerinde yapilan arastirma, günde 2 kez kirmizi et tüketen kadinlarda kalp krizi riskinin, günde yarim porsiyon tüketenlere oranla yüzde 30 daha fazla oldugunu gösterdi.


Arastirmaya göre, kirmizi ete göre daha düsük oranda yag içeren tavuk eti tüketmek ise kalp krizi riskini yüzde 19 oraninda azaltiyor.


Koroner kalp hastaliklari riskini azaltmak için daha düsük yag içeren ve protein açisindan zengin olan tavuk, balik ve findik tüketilmesini öneren Harvard Halk Fakültesi Beslenme Bölümü Baskani Dr. Walter Willett, sunlari söyledi:


“Arastirmamiz, tercih edilen protein kaynaginin sagligimiz üzerindeki etkisinin büyük oldugunu ortaya koydu. Kirmizi et tükettigimiz zaman yüksek oranda doymus yag ve kolesterol aliyoruz. Kalp ve damar sagligi için kirmizi et tüketiminin mümkün oldugunca azaltilmasini öneriyoruz.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder