21 Mayıs 2011 Cumartesi

Toplulumuz zaten kisa boyu ile meshur bir toplumdur. O nedenle özellikle anneler ve babalar çocuklarinin boylarinin uzun olmasi için basketbol yüzme gibi spor dallarindan medet ummaktadirlar. Oysa Sadece spor ve boy uzatan egzersizler ile boyu uzatmaya çalismak yeterli olmayabilir. Ayni zamanda boyumuzun uzamasini saglayacak besinler gidalar, meyveler sebzeler yiyecekler ve içecekler ile beslenmemizi de desteklemek gerekmektedir. Genelde 170 e altindaki kisilerin boy uzatma yöntemleri ile daha alakali ve ilgili oldugunu görmekteyiz. Simdi boy uzatmak için ne tür besinler tüketilmelidir kisaca bir göz atalim.


Boy uzamasi için Kalsiyum hayati derecede önemli bir mineraldir. Sayet çocuklarda boy uzamasi için bir element gerekiyorsa o da kesinlikle kalsiyum olmalidir. Kalsiyum hepimizin bildigi gibi sütte bolca bulunur. Süt ve süt ürünleri kalsiyum bakimindan zengin oldugu için boy uzamasinda kullanilacak içecekler ve gidalarin basinda süt gelmektedir. Her ne kadar süt kalsiyumca zengin olsa da kalsiyum bakimindan zengin besinler, gidalar ve meyveler, sebzelerden faydalanmaliyiz. Kalsiyum içeren besinler soya fasulyesi, soyadan yapilan bir tür peynir,yesil yaprakli sebzeler, kurutulmus meyveler, tatli badem ve kuru baklagiller, fistik, ceviz, lahana, brokoli, sardalye ve alabalik sayilabilir. Kalsiyum hangi besinlerde bulunur bunlari ögrendigimize göre boy uzatan sebze ve meyvelerin büyük kismini da ögrenmis oluyoruz.


Boy uzamasinda bazi yiyecekler yararli oldugu gibi kimileri de zararli olabilmektedir. Örnek olarak boy uzamasini istiyorsak tuz, kafein, çay, ve sekerden uzak durmaliyiz. Bu içecekler ve besinler boy uzamasini durduran içeceklerdir.


Boy uzatmak için gerekli diger bir besin grubu ise proteinler ve proteince zengin besinlerdir. Özellikle balik eti, hindi eti, tavuk eti, kirmizi et, yogurt, baklagiller, deniz ürünleri yumurta, bal ve peynir türleri, proteince çok zengin besinlerdir. Süt ile birlikte proteinli besinlerle ne kadar fazla beslenirseniz o kadar boy uzamasi hizli olur.


Çocuklarda ve gençlerde ergenlerde boy uzamasinda diger bir önemli etken ise vitaminlerdir. Vitamin temini için boy uzamasina etki edecek olan meyveler ve sebzelerin her türünden ayrim yapmaksizin tüketmelisiniz. Özellikle D vitamini kemikleri güçlendirir ve kemik hücrelerinin üremesini hizlandirir. Bu da neticede boy uzamasi olarak bizlere yansir. Yazin günes banyosu yapmak ta boy uzatan bir eylemdir.


Ayrica ilgileniyorsaniz bknz boy uzatma yöntemleri, boy uzatan egzersizler, boy uzatma egzersizleri ,boy uzatan hareketler, boy uzatma hareketleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder