21 Mayıs 2011 Cumartesi

Transmed Saç ve Kozmetik Cerrahi Klinigi Medikal Direktörü Dr. Melike Külahçi, Platelet-Rich Plasma’nin (PRP) yani ”zenginlestirilmis trombosit”in, yapilan deneylerde hem yara iyilestirmede, hem de saçlarin daha kisa zamanda daha güçlü çikmasini sagladiginin gözlemlendigini söyledi.


Dr. Külahçi, AA muhabirine yaptigi açiklamada, Transmed’in uzun zamandir ”saçsiz deride saç çikartma” üzerine bir çalisma yaptigini ve ilk sonuçlarinin, Saç Restorasyon Cerrahisi Dernegince düzenlenen kongrede, uluslararasi alanda paylasildigini söyledi.


Kongrede, iki farkli zenginlestirilmis trombosit karisiminin, hem tedavi hem de saç çikarma üzerindeki pozitif etkilerinin sunuldugunu belirten Dr. Külahçi, söyle konustu:


”PRP kisinin kendi kaninin santrifuj edilmesiyle elde ediliyor. PRP dis, estetik gibi alanlarda kullaniliyor. Fakat saçta ilk kullanan Transmed’dir. Zenginlestirilmis trombosit yani ‘PRP’nin, yapilan deneylerde hem yara iyilestirme hem de saçlarin daha kisa zamanda daha güçlü çikmasini sagladigi gözlemlenmistir. Su anda tüm hastalarda uygulanmaktadir.’


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder