21 Mayıs 2011 Cumartesi

Üzüntüden saçlar beyazlar mi?

stres1 150x150 Saçlar stresden beyazliyor


Kadinlar saçlari beyazladiginda genelde boyatmak gibi yöntemleri uygulamaya sokmaktadirlar. Lakin erkekler bu alternatiflere sicak bakmadiklari için genellikle saç beyazlamasi erkekler için bir problem sayilabilecek asamadadir.


saç beyazlamasi genellikle 30’lu yaslarin ortalarinda ortaya çikan bir durumdur. Daha erken görülen beyazliklarin nedenleri mutlaka bir uzman tarafindan arastirilmali, genetik veya strese bagli bir beyazlama degilse, dayandigi hastalik mutlaka teshis edilmelidir.


Saç beyazlamasi bir gecede ortaya çikmayacagi gibi, tüm saçimizin beyazlamasi ise dipten uca gelene kadar aylarca bir süre sonra görünecektir. Bazi saçlar erken beyazlayabilir, bu genellikle genetik bir durum olarak söylenebilir. kan sekeri düsüklügü, gizli seker saçlarin erken beyazlamasina sebep olabilir. Eger ailenizde seker hastaligi yayginsa, saçlariniz beyazlamadan, periyodik olarak yükleme testini yaptirmaniz ve bu hastaliga yakalanma risklerini aza indirmeniz gerekiyor.


Üzüntüden saçlar beyazlar mi?


Stres tüm hastaliklari tetikleyen bir faktör oldugu gibi, saç beyazlamasini da hizlandirabilme etkisine sahip. Stres, üzüntü yasandiginda, vücuda kortizon hormonu salgilaniyor. Bu da normalin üzerinde salgilanan kortizon hormonunun baska yerde kisitlamaya gitmesine sebep oluyor. Ve saç beyazligi dipten uca dogru kiside kendini gösterebiliyor.


Saç boyalarina dikkat!


Saçlarini boyayan kisilerin dikkat etmesi gereken pek çok husus bulunuyor. Kisi çok erken yaslarda saçlarini boyayacaksa, ailesinde erken yasta saç beyazlamasi bulunan kisilerin olup olmadigina göre davranmali. Eger ailede genetik olarak saçlarin erken beyazlamasina sebep olacak kisiler bulunuyorsa, saç boyama islemlerini 30’lu yaslara kadar ertelemeliler. Çünkü saç boyasi, saçin erken beyazlamasina tesvik anlamina da geliyor. Iyi malzeme, iyi ürünler kullanilmadigi zaman saç kendini erken birakiyor ve beyazlama biraz daha hizli basliyor. Bu sebeple saç boyasi kullanirken, saçin yipranmasini önleyecek ürünler kullanmamaya dikkat!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder