21 Mayıs 2011 Cumartesi

Cildi yenileme 150x150 Cilt nasil yenilenir


Yaz aylarinda günesin zararli etkileri sonucu günes lekeleri olusur ve ciltte mat bir görün kaznadirir. Günesin tüm bu zararli etkilerini evde hazirlayacaginiz dogal peelingle giderebilir, parlak ve temiz cildinizi keyfini çikartmaniz mümkün olacaktir.


Medical Park Hastaneler Grubu Göztepe Medical Park Hastane Kompleksi’nden Dermatolog Dr.Canan Savas Iyigün, cilde daha genç ve saglikli bir görünüm kazandiran kimyasal peelingin mutlaka hastane sartlarinda uygulanmasini, peeling öncesinde hasta-doktor beklentileri, mevcut hastaliklar, daha önce kullanilan kozmetik ya da tedavilerin mutlaka konusulmasini gerektigini belirtti.


“Tarih boyunca cilt için ugrasilmis”
Peeling yapilacak kisinin mutlaka dikkatlice muayene edilmesi gerektiginin altini çizen Dr.Canan Savas Iyigün, “Kimyasal peeling cildi ölü hücrelerden arindirmak amaciyla yapilan bir islemdir. Günes lekeleri, kirisikliklar, akne izlerinin giderilmesi, cildin nem ve yag dengesini kontrole almak açisindan faydalidir. Derinin üst tabakalari çesitli kimyasal maddelerle kontrollü olarak soyulur, alttan yeni cilt tabakasinin olusmasi saglanir. Peeling derinin yapisi ve rengi üzerine etkili olur. Daha genç ve saglikli görünüm saglar. Tarih boyunca cildin güzellestirilmesi amaciyla birçok madde kullanilmistir. Peeling islemi için de çesitli ajanlar kullanilabilir. Kimyasal peeling uygulmasi soyma islemenin derinligine göre yüzeyel, orta ve derin olarak siniflandirilir” dedi.


“Seans araligi kisinin durumuna göre degisir”
“Kimyasal peeling bilim ve sanattir. Uygulama yapan doktorun deneyimi ve uygun hasta seçimi sonuçlarda çok önemlidir” diyen Dr.Canan Savas Iyigün, söyle konustu : “En basarili sonuçlar açik renkli ve ince cilt yapisina sahip olanlarda alinir. Buna karsin esmer hastalarda peeling sonrasi lekelenmelere karsi daha dikkatli olmali ve daha düsük konsantrasyonlar tercih dilmelidir.Kimyasal peelingden sonra cilt günes isinlarindan ve tahristen korumalidir. Kimyasal peeling etken maddenin cilde uygulanmasiyla yapilir. Genellikle glikolik asit, salisilik asit, jessner solusyonu ve triklorasetik asit gibi maddeler kullanilir. Hastanin yasi, cilt tipi, cinsiyeti, uygulanacak bölgeye göre kimyasal maddenin konsantrasyonu, süresi ve seans sayisi ayarlanir. Ortalama seans sayisi, yüzeyel peelinglerde 6-7 dir. Seans araligi peeling yöntemine ve hastaya bagli olarak degisir.Islem öncesi ve sonrasi doktor tarafindan eklenen ilaçlar ve/veya kozmetik ürünler etkinligi arttirir.”


Kimyasal peeling nerelerde kullanilir?
• Lekelerin tedavisinde ( yaslilik, hamilelik sonrasi, günes hasari gibi )
• Ince ve orta derinlikteki kirisikliklarin giderilmesi veya hafifletilmesi,
• Sivilce tedavisinde
• Sivilce izlerinin hafifletilmesi
• Kaba cilt yapisinin düzeltilmesinde
• Gözenekli cilt yapisinin daha düzgün hale getirilmesinde
• Genel cilt canlanmasi, parlakligin arttirilmasi ve pürüzlestirilmesinde


Peeling islemi sonrasinda nelere dikkat edilmelidir?
• Olusabilen kabuklar soyulmamalidir.
• Hekim tarafindan önerilen nemlendirici preparatlar kullanilmalidir.
• Günesten korunmaya dikkat edilmelidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder