21 Mayıs 2011 Cumartesi

Yediginiz ya da içtiginiz besinler sadece midenize degil, ruhunuza ve beyninize de hitap ediyor. Kereviz tansiyona iyi gelirken düs kirikligini da gideriyor. Biberiye hem selülitlerden hem de hafiza sorunlarindan kurtariyor.


Prof. Dr. Ibrahim Adnan Saraçoglu’nun Dogada hiçbir sey nedensiz yaratilmamistir. Her derdin devasi yine evrende vardir” dedigi gibi gerçekten de besinler hem sifa hem gida kaynagi. Yeter ki dogru ve dozunda kullanmayi bilelim.


Biberiye son dönemin en popüler bitkilerinden. Yara kapatici, bedeni güçlendirici, safra akitici, kalbi kuvvetlendirici, kan dolasimina ve karacigere faydali olan biberiye hafiza için de birebir. Eskiden sürmenaj olarak adlandirilan hafiza kaybi ve unutkanlik için kullanilan tek bitki biberiye imis. Unutkanlik sorununuz varsa yaninizda biberiye yagi tasiyin. Arada sirada çikarip koklamaniz hafizaniniz canlanmasi için yeterli. Romatizmal agrilara, migren, bas dönmesi, çarpinti, genel halsizlik, zihin yorgunlugu, için de yarim litre suda 7-10 gram biberiyeyi demleyip yemeklerden önce veya sonra çay gibi içebilirsiniz.


CILDE DE FAYDALI
Biberiye çayi cilde sürüldügünde genislemis gözenekleri de sikilastiriyor. Ayrica yag düzenleyici, günesten koruyucu ve saç güçlendirici aktiviteleri var, tüm hormon ve salgi bezlerinin dengeli çalismasini da sagliyor.


YIKILAN HAYALLERE KEREVIZ
B vitamini, demir ve kireç yönünden zengin olan kereviz seker, yüksek tansiyon ve romatizma hastaliklarina da iyi geliyor. Uzmanlar düs kirikligi çekenlerin kereviz ve havuç yemesini tavsiye ediyor. Salatasi, çorbasi, zeytinyagli yemegi yapilarak tüketilebildigi gibi, yemeklere kendine özgü bir lezzet de katan kereviz, içerdigi degerlerle alternatif tipta birçok hastaligin tedavisinde de kullaniliyor. Kerevizin içerigindeki maddeler sayesinde zihinsel yorgunlugun giderilmesine iyi geldigi kaydediliyor.


HER DERDiN ÇARESi VARÖGREN
MEYE LAHANA: Sinirliligi gideriyor (tiroit bezlerinin aktivitesini yavaslattigi için). Daha stressiz ögreniliyor (örnegin sinav öncesi).


ACI MUTLU EDIYOR: Kirmizi biber ne kadar aci olursa o kadar iyi. Aroma maddeleri vücudun kendi mutluluk hormonu endorfinin salgilanmasini hareketlendiriyor. En iyisi çig yemek.


YABAN MERSINI: Uzun süreli bir ögrenmede ideal olarak tanimlaniyor. Beynin kanla daha iyi beslenmesini sagliyor.


DIKKAT VERME KARIDES: Beyin besini olarak da biliniyor. Vücuda önemli omega 3 yag asitleri sagliyor. Dikkat verme süresini daha uzatiyor.


YARATICILIK ZENCEFIL: Içerdigi maddeler beynin yeni fikirler üretmesini sagliyor. Kan sulandigi için vücutta daha serbest akar, beyin oksijenle besleniyor.


ÇILEK: Stresi gideriyor. Lifli maddesi mutluluk veriyor. Dozu en az 150 gram.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder