21 Mayıs 2011 Cumartesi

Yesil Çay Saçlari Dökülmelere Karsi Koruyor
Tatil sezonunun gelmesi ile herkesi bir diyet sevdasidir sardi biliyorsunuzki.Yalniz uzmanlar diyet yapiyorum diye sagliksiz beslenen insanlarin büyük bir kisminin saçlarinin dökülme orani oldukça yüksek oldugunu sölüyorlar.Bizde bu konuya dikkat çekmek için sizlere bir makele yayinlamak istedik bilinçlenmek için yazimizi dikkatlice okuyunuz.


Düsünülenin aksine geçmiste erkeklerde saç dökülme orani daha düsüktü. Günümüzde ise bu oran giderek artmaktadir. Beyaz irkta görülen saç dökülme orani uzak doguya kiyasla dört kat daha fazladir. Uygulanan rejimler veya daha dogru bir ifadeyle uygunsuz beslenme erkeklerin saç kaybinda önemli bir yer isgal etmektedir. Asyalilar, batili yemek anlayisiyla beslendikleri zaman, yani daha fazla yag ve karbonhidrat tüketip, yesil çay ve soya alimini azalttiklari zamandan itibaren saç kayiplarinin arttigi gözlenmistir. Günümüzde yesil çayin genel sagligimiza ve saç sagligina yaptigi katkilarin anlasilmasiyla yesil çay içinde bulunan katesinler dünya çapinda yüksek bir popülerlige ulasmistir. Yesil çayin bu faydali etkilerinin temel kaynagi olarak ‘Epigallocatechine -3-gallate ( EGCG ) gösterilmektedir. Öte yandan, EGCG’nin hücre gelisimine olan etkileri de bulunmaktadir. EGCG saçin temel yapilarindan biri olan saç kökü hücrelerinin ömrünü uzatir ve günes isinlarina bagli saç kökü hücrelerinin ölmesine karsi koyar.


Yeni yapilan arastirmalar göstermektedir ki yesil çay özünü olusturan EGCG, saç köklerini küçülten ve saç kaybina yol açan enzimlerin aktivitesini baskilayarak saç kaybinin giderilmesinde etkilidir. Yesil çay ve EGCG saç köklerindeki hücre çogalmasini uyararak saglikli ve yeni saçlarin olusmasina yardimci olur.


http://www.saglikvesifa.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder