21 Mayıs 2011 Cumartesi

Yesil çayin demlenme sekli ülkelere ve geleneklere göre farkliliklar göstermekle birlikte bu mucize bitkiden en üst düzeyde yararlanmak için 80 derecede isitilmis su kullanilmasi öneriliyor. Demleme süresi kafein miktarini belirleyici etkendir. Kisi basina bir süzen posetin üzerine sicak su (kaynama seviyesinde olmayacak) ilave edip, 3-4 dakika ya da istenilen tat düzeyine gelene kadar agzi kapali olarak demlenmesi ve seker ilave edilmeden içilmesi tavsiye ediliyor.

Yesil çayin demlenme sekli ülkelere ve geleneklere göre farkliliklar göstermekle birlikte bu mucize bitkiden en üst düzeyde yararlanmak için 80 derecede isitilmis su kullanilmasi öneriliyor. Demleme süresi kafein miktarini belirleyici etkendir. Kisi basina bir süzen posetin üzerine sicak su (kaynama seviyesinde olmayacak) ilave edip, 3-4 dakika ya da istenilen tat düzeyine gelene kadar agzi kapali olarak demlenmesi ve seker ilave edilmeden içilmesi tavsiye ediliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder