21 Mayıs 2011 Cumartesi

Zayiflatici etkiye sahip lahana, maydanoz ve limon kürü tarifi..


Son günlerde hizla bitkisel ürünlere yönelik talep artiyor. Ancak insan her gün baska bilgiyle karsilasinca bir yerde kafasi karisiyor. Özellikle zayiflama haplarina baktigimizda çesitten geçilmiyor. Bu yüzden konunun uzmani Prof. Dr. Ibrahim Saraçoglu’nun 40 yili askin arastirmalarinin sonucunda elde ettigi (evde kendi basiniza rahatlikla hazirlayabileceginiz) bu bilgilere kulak vermekde fayda var.


Beyaz Lahana – Maydanoz- Limon Kürü


Uygulamadan önce dikkat edilmesi gereken hususlar. Bu kür için kullanilacak malzemeler, iri yesil sarimsi lahana, taze maydanoz ve taze sikilmis limon suyudur. Lahanalari ve maydanozlari pazar yerlerinden almayi tercih etmelisin. Sera lahanalarini (futbol topu büyüklügünde ve beyaz) kullanmamalisin, amaca uygun degildir. Maydanozlar taze, sararmamis ve de küçük yaprakli olmalidir. Iri yaprakli olan maydanozlar amaca uygun degildir. Onlar sadece gösterislidir.


Bu kürü uygularken tokluk duygusu da hizli bir sekilde gelisir. Maydanoz ve limon suyunun beyaz lahana ile beraber kullanilmasinin bir diger avantaji da ruh sagliginin ne kadar güçleniyor oldugunu hissedebiliyor olmandir. Böylece sikintidan dolayi fazla yemek yemek de ortadan kalkar.


Kür tamamlandiktan sonra kolayca tekrar kilo alma yatkinligin da olmayacaktir ve kilonu uzun bir müddet koruyabildigini göreceksin. Ancak tabii ki abur cubur yememek kaydiyla.


Kürün hazirlanisi


Kaynamakta olan yarim litre klorsuz suya, dört adet iri lahana yapragini çok fazla parçalamadan (dogramadan) ilave et. Agzi kapali olarak kisik ateste üç dakika kaynat. Üç dakika tamamlaninca kapagi açarak içerisine yarim demet taze yesil maydanozu gövde saplariyla beraber ilave et ve kasikla içerigin iyice karismasini sagla ve tekrar agzim kapatarak iki dakika daha kaynatmaya devam et. Toplam bes dakika tamamlaninca ocagin altini kapat ve ilimasini bekle. Ilidiktan sonra süzüp suyunu ayir. Kasik yardimiyla lahana ve maydanozlara biraz bastirarak suyunu birakmasini sagla. Cam kaba ayirdiginhaslama suyunu dilersen üçe bölerek sabah, ögle ve aksam içebilirsin. Veya ikiye bölerek sabah ve aksam içebilirsin. Aç karnina içilmesi çok daha etkilidir. Aç karnina içmek istemiyorsan ögünlerden en erken iki saat sonra içmelisin. Burada dikkat edilecek bir konu da her içimden önce iki yemek kasigi taze sikilmis limon suyu ilave edip, karistirip içmektir. Kisaca, süzüp ayirdigin lahana-maydanoz suyuna iliyinca taze sikilmis limon suyu ilave etme. Içecegin miktar kadarina iki yemek kasigi taze limon suyu ilave edilmelidir. Bu kür günlük hazirlanmak zorundadir.


Kürün hazirlama seklinde yarim demet maydanozdan bahsettim. Demetlerin içerigindeki maydanozlarin sayilari farkli olabilir. Dört adet büyük yaprak beyaz lahanaya ilave edilecek maydanoz sayisi 20-25 adettir. Maydanozlarin gövde sapla¬riyla beraber kullanilmasi gerekir.


Kürün uygulanmasi


Yedi gün uygulama + üç gün ara + yedi gün uygulama + üç gün ara + yedi gün uygulama seklinde toplam 21 gündür.


Not: Bu kürü yilda iki-üç kez uygulayabilirsiniz. Özellikle bahar aylarina girerken gelisen bahar yorgunluguna karsi da mükemmel bir önleyicidir. Kis aylarinda alinan kilolari bahar mevsimine girerken bu kür sayesinde hem kolaylikla verebilir, hem de bahar yorgunluguna bagli sikâyetleri de yasamamis olursunuz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder