24 Nisan 2011 Pazar

Balın Faydaları


Bal , Bakteri taşımayan bir besindir. Evrendeki bütün canlılar, yaşamlarını sürdürmeleri için biraz da olsa neme ihtiyaçları vardır. Bal ile bakteri aynı ortamda olduklarında bakteriler nem bulamaz ve alamazlar , bu nedenle yok olurlar.
Bal , yukarda tanımladığımız şekilde bakteri barındırmamak dışında özelliği dışında vücutta bakteri yok edici özelliğini de taşır. Örneğin , Antibiyotiklere karşı direnci güçlü olarak bilinen MRSA çeşidinde ki bir bakterinin bala karşı bir direnci olmadığı deneyler sonucu açıklanmıştır.
Balın Faydalarını şöyle sıralayabiliriz ;

* Kalp çarpıntısı ve yüksek tansiyonları olanlar için yararlıdır,

* Uykusuz , sinir bozuklukları olan kişiler için rahatlatıcı bir yiyecektir,

* Balın sinirler üzerinde güçlü etkisi olduğu bilindiğinden altını ıslatan çocuklara birkaç ay bal verildiğinde bu alışkanlığın kesildiği görülmekteymiş,
* Bel ağrıları için şifa olan bal , 3. Günden sonra etkisini göstermekteymiş,
* İshal bir hastalığınızda soğuk su ile bal karıştırılıp içildiğinde durdurabilir. Sıcak ya da ılık su ile karıştırıldığında müshil yaparmış,
* Boğaz ağrıması sırasında eğer balı ılık nemlendirilmiş bir bezle boğaza sürüldüğünde ağrımayı kesermiş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder