21 Mayıs 2011 Cumartesi

Testere disli arslanpençesi


Arslanpençesi (Allcemilla vulgaris, Lady’s mantle, Frauenmantel)
Özellikleri:


? Bayanlarda tüylenmeye karsi
? Östrojen hormonu yükseltici
? Iltihapli eklem romatizmasina karsi
? FSH hormonu yüksekligine karsi
? Adet düzensizligine karsi


Kürleri Uygulamadan Önce Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar


1) Testere disli arslanpençesi yaprak ve saplari beraberce kullanildiginda ishale karsi etkili olabilmektedir. Ishal olmayan birisi onun çayini içtiginde kabiz olurum endisesine de kapilmamalidir. Çünkü kabizlik yapmaz. Bagirsagin perisaltik hareketlerini yavaslatir ve kontrol altina alir. Hareketli bagirsak sendromu (irritable bowel syndrome, ibs) sikâyeti olanlara iyi bir yardimcidir.


2) Zor kapanan yaralarda veya ameliyat sonrasi ameliyat yaralarinin hizli bir sekilde kapanmasinda iyi bir yardimcidir.


3) Sik sik anemi (demire bagli kansizlik) yasayanlara haftada en az bes-alti kez bu bitkinin çayini içmelerini tavsiye ederim.


4) Erken menopoza girme yatkinligi gösteren bayanlarin yardimcisidir. Genç kizlar ve kadinlar adet düzensizligi yasiyorsalar, testere disli arslanpençesi mükemmel bir yardimcidir. O, ayni zamanda kadinlik hormonlarinin dengelenmesinde de yardimcidir. Rahimde olusmus miyom veya miyomlarin neden oldugu ara kanamalari da durdurabilme ve kontrol altina alabilme gücüne sahiptir.


5) Adet dönemlerinde fazla kan kaybina ugrayan veya adetleri uzun süren bayanlara bu bitkiyi öneririm.


6) Testere disli arslanpençesinin ebter ve/veya GOD tohumlarin tariminin yapildigi alanlara yakin bölgelerde yetisenlerin kullanilmamasi gerektigini önemle belirtmekte fayda görüyorum. Ülkemizde, GOD tohumlarla her ne kadar tarim yapilmiyorsa da, ne acidir ki, sebzede %95 ebter tohum tarimi yapilmaktadir.


7) Oniki yas alti çocuklarin herhangi bir kürü hekimlerine danismadan uygulamalarini kesinlikle önermiyorum.


Kür 1: Adet düzensizligine ve tüylenmeye karsi
Üç-dört gram (bir tatli kasigi) kurutulmus testere disli arslanpençesi kaynamakta olan bir bardak (150-200 ml) klorsuz suya atilir. Kisik ateste on dakika kaynatmaya devam edilir. Daha sonra sogumaya birakilir ve iliyinca süzülür. Bir ay boyunca her gün bir su bardagi içilir. Bir aydan sonra bir hafta ara verilir. Bir hafta aradan sonra ayni sekilde bir aylik kür tekrar edilir. Ve kür sonlandirilir. Kürün en uygun içim zamanlari sabah kahvaltisindan iki saat sonra veya ögleden sonra aç karnina içmektir.


Ileride adet düzensizligi tekrar ederse, kür 1 ayni sekilde tekrar edilir.


Kür 2: FSH hormonu yüksekligine karsi
Üç-dört gram (bir tatli kasigi) kurutulmus testere disli arslanpençesi kaynamakta olan bir bardak (150-200 ml) klorsuz suya atilir. Kisik ateste bes dakika kaynatmaya devam edilir. Daha sonra sogumaya birakilir, iliyinca süzülür. Bir ay boyunca her gün iki defa bir su bardagi içilir. Ilki kahvaltidan iki saat sonra, ikincisiyse aksam yemeginden iki saat sonra içilir. Her defasinda taze hazirlanmasi sarttir. Bir aydan sonra bir hafta ara verilir. Bir hafta aradan sonra ayni sekilde bir aylik kür tekrar edilir. Ve kür sonlandirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder