21 Mayıs 2011 Cumartesi

Depresyon İçin Şifalı Bitkiler

Öncelikle depresyonun temel nedenleri arastirildiginda elde edilen sonuçlar dikkat çekicidir. Çünkü depresyon insanlarda yalnizlik hissinin ortaya çikmasini tetiklemektedir. Depresyondan uzaklasmak için ise bir amaca hizmet etmek gerekmektedir. Bu sayede insanlar arasinda bir olma hissinin yaygin olarak yasanmasi ve insanlarin asla magdur olmamasi gibi durumlar her türlü psikolojik rahatsizliklardan arinmayi saglamaktadir.
Depresyonun en fazla kadinlarda görüldügü ise günümüz dünyasinda kadinlarin ne kadar tek basina birakildigini daha fazla gözer önüne sermektedir. Fizyolojik olarak erkeklerden daha farkli olan kadinlarin erkeklerin görevlerini üstlenmeleri sonucunda psikolojik rahatsizliklara daha kolay bir sekilde yakalanmalari söz konusu olmaktadir. Bu sebepten dolayi da pek çok rahatsizlik kadinlarda daha fazla gözlemlenmektedir. Egitimli kadinlarda ise diger kadinlara oranlandiginda yüzde otuz bes gibi bir miktarda fazla rastlandigi tespit edilmistir.
Erkeklerde ise depresyon en fazla isten çikarildiklarinda yada evlendikten hemen sonra gözlemlenmektedir. Kadinlara göre erkeklerin daha fazla ask acisi çektigi de tespit edilmistir.Depresyon konusunda dikkat çeken bir diger özellik ise depresyonun bir milleti olmadigidir. Tüm devlet ve milletlerde asagi yukari ayni oranlarda depresyon ve çesitli psikolojik rahatsizliklar tespit edilmistir. Bu durumun tek istisnasi ise çok gelismis ve yüksek kültür oranina sahip olan ülkelerdir.
Kalp krizi geçiren insanlarin yüzde kirk gibi bir oraninin da depresyon hastasi oldugunu bilmekte fayda vardir. Bu sebepten dolayi da depresyon denildiginde insanlarin biraz daha dikkatli davranmalari gerekmektedir.
Depresyondan korunmak için ise müzik dinlemek ve bazi sosyal olaylara katkida bulunmak gerekmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder