21 Mayıs 2011 Cumartesi

Detoksun Fiziksel Zararları

Detoksun zararlari fizyolojik özellikler ile baslamaktadir. Formda kalmak adina yapilan yöntemlerin sonucunda kas kaybinin yasanmasi içten bile degildir. Detoks yaptiran insanlarin yüzde kirkinda ise saç dökülmesi gözlemlenmistir. Asil önemli ve deginilmesi gereken konu ise detoks diyetlerinin yüksek kiloya sahip olan insanlar için bile uygun olmadigidir.
Ayni sekilde bu metotun yararlarindan bahsetmemekte yanlis olacaktir. Önemli yararlari bulundugu söylememiz gerekmektedir. Öncelikle yaslanmayi önlemektedir. Sonra sinda ise vücut sivilarinin yogunlugunun dogru bir sekilde ayarlanmasini saglamaktadir. Ama hamile anne ve kalp hastaligi olan insanlar için kesinlikle ve kesinlikle önerilmemektedir.
Detoks; kelime anlami olarak vücudumuzda bulunan bazi zararli maddelerin karaciger gibi organlar yardimiyla disari atilmasini saglandigi bir süreçtir.
Vücudumuzda bu toksinlerin neden biriktigine deginmemiz gerekirse öncelikle; düzensiz uyku bu duruma örnek olarak gösterilebilir. Ayni sekilde yogun ve uzun süreli stres toksinlerin birikmesini saglayacaktir. Günes isigina dogrudan ve uzun süre maruz kalmak ve sigara alkol gibi ürünlerin kullanilmasi da toksinlerin vücutta birikmesini saglamaktadir.
Toksinlerden arinmak için yapilmasi gereken en önemli davranis insanlarin siklikla su tüketmeleridir. Yaz aylarinda bu su tüketim oranlarinin artirilmasina da dikkat edilmelidir. Az ve sik yemek tüketimi de toksinlerin atilmasi için büyük bir önem tasimaktadir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder